Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2020, 16:22

Фонд соцстраху виплатив 5,98 мільярда постраждалим на виробництві

Середньомісячний розмір компенсації постраждалим на виробництві і тим, хто втратив заробіток через часткову або повну непрацездатність, становив 3783,83 грн, повідомила пресслужба Фонду соціального страхування України (ФССУ) в Telegram.

Також у Фонді наголосили, що здійснюють страхування при тимчасовій або стійкій втраті працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також смерті потерпілого.

Усі галузі

Серед тих працівників, які отримали компенсації Фонду, станом на 01 вересня постраждалих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань налічується 193,4 тис. осіб, членів їх сімей у разі втрати годувальника – майже 9 тис.

Виплати виконано з урахуванням перерахунку на 11%, який Кабмін провів з 1 березня.

Читайте також: Фонд соцстраху змінив свій річний бюджет

Шахтарі

Одночасно щомісячна страхова виплата шахтарям та їхнім родинам за підсумками серпня п. р. зросла на 37% порівняно із середнім показником розміру такої виплати для всіх постраждалих. Середньомісячний розмір компенсації цій категорії робітників становив 5191,92 грн, що на 13,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо

В цілому постраждалі внаслідок нещасних випадків на виробництві і профзахворювання працівники гірничодобувної промисловості отримали за січень – серпень 2020 року 3,53 млрд грн. Це 59% всіх коштів, спрямованих Фондом для постраждалих.

Кількість шахтарів, які отримують щомісячні виплати Фонду, становить 88,3 тис., або 43,65% від загальної кількості одержувачів страхових виплат.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися