Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 вересня 2020, 10:16

Хорватія перейде на євро 1 січня 2023 року — Нацбанк

Хорватія приєднається до єврозони, ввівши на своїй території єдину валюту 1 січня 2023 року. Про це заявив глава Національного банку Хорватії Борис Вуйчич, пише Укрінформ.

Хорватія приєднається до єврозони, ввівши на своїй території єдину валюту 1 січня 2023 року.
Фото: capital.ua

«Хоча пандемія covid завдала тяжкого удару хорватській економіці і державним фінансам, ми працюємо над Національним планом щодо заміни хорватської куни на євро», — сказав Вуйчич.

Він зазначив, що Нацбанк тісно співпрацює з урядом над планом, який буде регулювати введення нової валюти.

Читайте також: Болгарія та Хорватія наблизилися до переходу на євро

«За його словами, в цьому плані будуть враховані різні аспекти, такі як: конвертація депозитів і позик, уточнення процентних ставок і підрахунок цін. План повинен бути незабаром опублікований, а восени — прийнятий», — йдеться в матеріалі.

Вуйчич додав, що Хорватія рішуче налаштована ввести додаткові заходи по боротьбі з відмиванням грошей, зменшенню адміністративного та фінансового тягаря на економіку і поліпшення корпоративного управління державних підприємств.

Читайте також: Країни ЄС, які не входять в єврозону, не готові до запровадження єдиної валюти (звіт)

Глава Нацбанку підкреслив, що Хорватія відповідає критеріям переходу на євро ще з 2016 року, проте пандемія ускладнила підтримку фіскальних показників.

Нагадаємо

Євро і долар — найпопулярніші іноземні валюти, в яких українці зберігають заощадження. У цій ситуації багато хто задається питанням, яка з цих валют більш надійна і має кращі перспективи зростання.

Раніше аналітик ІГ Універ Михайло Федоров у статті для «Мінфіну» розповів про «конкуренції» валют і перспективи їх зміцнення.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися