Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 серпня 2020, 9:12

Кабмін буде посилено перевіряти посередників при працевлаштуванні за кордоном

Кабмін затвердив критерії, за якими будуть оцінювати ступінь ризику від провадження господарської діяльності посередників у працевлаштуванні за кордоном. Постанова прийнята на засіданні уряду 19 серпня, передає пресслужба Мінекономіки.

Кабмін затвердив критерії, за якими будуть оцінювати ступінь ризику від провадження господарської діяльності посередників у працевлаштуванні за кордоном.
Фото: nautilus-work.com

Що це дасть

«Ухвалене урядом рішення дозволить визначати найбільш ризикових посередників у працевлаштуванні за кордоном, які раніше вже допускали порушення вимог законодавства, і направити державний нагляд саме на запобігання негативних наслідків і небезпек для людей.

Читайте також: Заробітчанам будуть шукати роботу за кордоном безкоштовно

Крім того, рішення дозволить зменшити адміністративний тиск на бізнес », — заявили в Мінекономіки.

Згідно з документом, періодичність проведення планових заходів держконтролю буде залежати від ступеня ризику, визначеного за сумою балів за всіма критеріями.

Читайте також: Заробітчани переказали в Україну в першому півріччі 2020 року понад $ 5 мільярдів — НБУ

Нагадаємо

  • Раніше парламент прийняв у першому читанні законопроект №2365, в якому прописані істотні зміни для агентств-посередників при працевлаштуванні за кордоном. Навести порядок на ринку послуг з працевлаштування влада намагалася й раніше.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися