Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 серпня 2020, 14:22

Мати Ілона Маска розповіла, як виховувати дітей

Засновник Тesla та SpaceX Ілон Маск, який увійшов до п'ятірки найбагатших людей у світі, прославився надзвичайною працелюбністю. Його мати упевнена, що це її заслуга.

Мей Маск, Ілон Маск, як виховувати дітей, поради батькам, як стати успішною людиною
фото: facebook.com

Мати Ілона Маска, 73-річна Мей Маск, народилася в Канаді. Колишня модель, а нині модний дієтолог, виховувала трьох геніальних дітей, пише MC.Today.

У статті для CNBC жінка заявила: «Я вчила їх, що потрібно важко працювати і займатися тим, що цікаво». Нещодавно Мей Маск написала нову книгу про те, як виховати генія. «Мінфін» ділиться ключовими тезами.

5 головних порад Мей Маск для батьків

  • Долучати до праці з раннього віку

Мей Маск наводить кілька прикладів, але важко зрозуміти, чи знала вона про це спочатку, чи ні. Загалом все зводиться до того, що праця з раннього віку відмінно узгоджується з наукою. Одне з досліджень показало, що діти, які виконують роботу по дому, виростають більш успішними дорослими.

  • Ставитися до них як до дорослих

Дивлячись на дитинство Ілона Маска, здається, що він був змушений рано подорослішати. Мей Маск вважає це плюсом своїх виховних методів, а не недоліком.

«Мої батьки ставилися до нас як до дорослих, яким можна довіряти, – пише вона. – Я перейняла це від них і так само виховувала своїх дітей».

Читайте також: Дитячі картки і депозити: що українські банки пропонують маленьким клієнтам

  • Дозволити займатися тим, що їм цікаво

«Я ніколи не вказувала їм, що вивчати. Я не перевіряла їх домашні завдання – це була їхня сфера відповідальності», – пише Мей. Схоже, це спрацювало. Ілон Маск буквально днює і ночує на своїх заводах.

  • Не привчати їх до розкоші

Мей Маск явно проти того, щоб пестити дітей. Вона вважає, що не можна давати їм звикати до розкоші, доки вони самі не почали на неї заробляти. Головне – забезпечити їм безпеку, а в іншому – «нехай самі про себе дбають».

«Коли вони поступили до університету, їм доводилося жити аж ніяк не в райських умовах: матрац на підлозі замість ліжка, одна кімната на шість осіб або будинок-руїна. Але їх це влаштовувало. Якщо ваші діти не розпещені розкішшю, вони відмінно виживуть в будь-яких умовах».

  • Навчити їх відповідати за власне майбутнє

Ще одна порада наостанок – «не паритися».

«Багато батьків переживають за дітей з будь-якого приводу, – пише Мей. – Що я пораджу? Дозвольте дітям самим відповідати за власне майбутнє. Навчіть їх гарним манерам. Але нехай самі вирішують, чого хочуть».

Коментарі - 8

+
0
Андрей Иванов
Андрей Иванов
7 серпня 2020, 15:31
#
Он конечно гений-предприниматель, но не дай бог ему подражать. Он из людей выжимает все соки, характер еще надо поискать. Был суд по Джонни Деппу, так его теща сказала, что Депп ангел по сравнению с Маском. А Депп еще тот проказник.
+
+57
AlSaher
AlSaher
7 серпня 2020, 17:13
#
Совет 6 - не доверяйте новостям.
+
+49
Qwerty1999
Qwerty1999
7 серпня 2020, 22:19
#
И каким боком мнение тёщи Деппа имеет отношение к Маску,
да ещё и в судебном процессе против Деппа...
+
+29
Alexey Prihodko
Alexey Prihodko
8 серпня 2020, 10:11
#
У них одна бывшая на двоих: Эмбер Херд)) Что, вероятно, бомбит ее маму))
+
+105
AleksandrBank
AleksandrBank
7 серпня 2020, 16:33
#
Отличные 5 советов, приветствую.
+
0
Alex Dunin
Alex Dunin
9 серпня 2020, 21:37
#
Все советы по делу.
+
0
AntonRain
AntonRain
10 серпня 2020, 10:24
#
Советы хорошие :)
+
+21
ballistic
ballistic
10 серпня 2020, 15:18
#
Абстрактні поради які швидко втрачають свій сенс, коли застосовуються недолугими реалізаторами.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися