Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 липня 2020, 12:26

Єврокомісія схвалила пакет заходів з відновлення ринків капіталу

Європейська комісія схвалила пакет заходів з відновлення ринків капіталу, покликаний полегшити банківське кредитування домашніх господарств і підприємств. Про це повідомляє сайт Єврокомісії, передає ЕП.

Європейська комісія схвалила пакет заходів з відновлення ринків капіталу, покликаний полегшити банківське кредитування домашніх господарств і підприємств.
Фото: eurointegration.com.ua

Що це дасть

«Ми продовжуємо наші зусилля з надання допомоги громадянам і підприємствам ЄС в період коронавірусної кризи і подальшого відновлення», — зазначив у зв'язку з цим заступник голови ЄК Валдіс Домбровскіс.

За його словами, цільові поправки допоможуть європейським підприємствам отримати необхідне фінансування та інвестувати в економіку.

«Ринки капіталу життєво важливі для відновлення, тому що одного державного фінансування буде недостатньо, щоб повернути нашу економіку в потрібне русло», — зазначив Домбровскіс.

Читайте також: Шмигаль назвав умови отримання траншу від ЄС. Що повинна виконати Україна

На сайті пояснюється, що пакет є частиною загальної стратегії ЄК з відновлення економіки ЄС після коронавірусної кризи. Він пропонує точкові зміни у правилах ринку капіталу, які будуть стимулювати більший потік інвестицій в економіку, дозволять швидко рекапіталізувати компанії і збільшать можливості банків фінансувати відновлення.

Раніше повідомлялося

  • Європарламент проголосував за резолюцію, у якій виражена критична позиція за домовленістю Європейської Ради про семирічний бюджет ЄС.
  • Євродепутати в принципі вітали рішення створити фонд допомоги економіці ЄС, але їх не влаштовують «масові скорочення» в бюджеті в галузі охорони здоров'я, досліджень та освітніх програм, захисту клімату і діджиталізації, а також у зовнішній та міграційній політиці.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися