Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2020, 15:32

Міністр фінансів про нового голову НБУ: «Кандидатура є найбільш оптимальною і вдалою»

Міністр фінансів Сергій Марченко вітає призначення нового глави НБУ і чекає продовження виваженої монетарної політики та конструктивної співпраці між Національним банком та Мінфіном. Про це йдеться в коментарі на сайті Мінфіну.

Міністр фінансів Сергій Марченко вітає призначення нового глави НБУ і чекає продовження виваженої монетарної політики та конструктивної співпраці між Національним банком та Мінфіном.
Фото: epravda.com.ua

Що сказав глава Мінфіну

«Я вітаю призначення Кирила Шевченка головою Національного банку України. Вважаю, що представлена президентом України кандидатура є найбільш оптимальною і вдалою.

Виважена монетарна і фіскальна політики стали основою для макроекономічної стабільності України, що дозволяє нам увійти у глобальну фінансово-економічну кризу зі значно більш сильними макроекономічними показниками, ніж під час попередніх криз», — зазначив глава Мінфіну.

Читайте також: «Я не допущу неконтрольованої емісії»: новий глава НБУ про курс долара і економікук

«Ми очікуємо продовження виваженої виваженої монетарної політики та продовження конструктивної співпраці між Національним банком та Міністерством фінансів», — додав Марченко.

Читайте також: Все ще незалежний. Якою буде політика НБУ. Думку Данилишина

Нагадаємо

Сьогодні, 16 липня, Верховна Рада підтримала кандидатуру Кирила Шевченка на посаду голови Національного банку України. За проголосували 322 народних депутати.

Перед голосуванням він розповів депутатам про своє бачення роботи голови НБУ та політики регулятора. «Мінфін» відібрав головні тези Кирила Шевченка.

Президент Зеленський вніс у Верховну Раду проект постанови про призначення голови правління НБУ увечері 15 липня. Напередодні він пообіцяв директорові МВФ Кристаліні Георгієвій визначитися з кандидатурою до кінця поточного тижня.

Читайте також: Директор МВФ: В інтересах України зберегти незалежність НБУ

Досвід і здобутки Шевченка

Кирило Шевченко з 2015 року очолював державний Укргазбанк, більше 20 років працює в банківській системі. Обріс зв'язками і отримав чималий вплив.

Його знають як досить розумного фахівця і дипломата, який вміє домовлятися з усіма. Йому вдалося знайти точки дотику і з командою колишнього президента Петра Порошенка та Володимира Зеленського. Кажуть, що саме завдяки зусиллям Шевченка, його заступник Євген Мецгер в Укргазбанку очолив державний Укрексімбанк

Головним досягненням Кирила Шевченка називають очищення балансу Укргазбанку від токсичних активів після кризи 2014-2016 рр.

Коментарі - 12

+
+15
bonv
bonv
16 липня 2020, 15:41
#
Зеленський призначив свого кандидата на пост голови НБУ. Беня задоволений..
+
+56
Kanarej
Kanarej
16 липня 2020, 16:05
#
Нічого, що Беня був проти? :)
+
+15
bonv
bonv
16 липня 2020, 16:11
#
Проти контролю над НБУ? 
Питання звісно не в людині а в незалежності НБУ..   Війна за Приват,  Коломойським, продовжується. Бажання  відкликати позови з Лондона  будь-яким способом. Також контроль друкарського станка не дає спокою. Зеля хоче будувати авторитарну державу, щоб все у бені було під контролем.
+
+35
Kanarej
Kanarej
16 липня 2020, 17:41
#
Коломойський був проти нового голови НБУ, що підтверджують дії Дубинського. А щодо Бені, невже ще не зрозуміло, що він не має суттєвого впливу на Зеленського? Я про це казав ще рік тому, і чим далі, тим це більш очевидно. Так, вони не вороги, як з Порошенком, принаймні поки що. Але все міняється з часом.
+
+15
bonv
bonv
16 липня 2020, 19:17
#
Те що беня і зеля грають як у кварталі на 1+1 - не очевидно тільки для зелебобів..
+
0
Andrey M
Andrey M
17 липня 2020, 10:28
#
Як показало життя, призначення міністерку енергетики та Шмигаля в Кабмін з обойми рижого олігарха, черговий договорняк по Зеленій енергетиці, реінкарнація Ротердам+ і т.д. — Зеленський дуже залежний від Ахметова і діє на його збагачення.
Чи це випадковість, чи має на цьому свій інтерес — сподіваюсь час покаже, і можливо суд винесе вирок.
+
0
Skybi
Skybi
16 липня 2020, 17:53
#
Дубинский  из штанов до сих пор выпрыгивает
+
0
skylake3
skylake3
16 липня 2020, 15:43
#
Тот самый банк, который стал, считай, карманным Народного фронта с 2014, точнее больше Авакова? Точно что оброс связями, умеет услужить власть имущим когда нужно.
+
0
ekassw
ekassw
16 липня 2020, 16:17
#
Ну что, осенью-зимой ждем шквала радостных воплей зелебобиков, торжествующих доллару по 40? :)
+
0
Ozborn
Ozborn
16 липня 2020, 17:14
#
Комментарий из мая 2019
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
16 липня 2020, 17:44
#
Якщо Марченко хотів цими словами заспокоїти ринок, то марно.
+
0
Skybi
Skybi
16 липня 2020, 17:57
#
Чем нам вас ещё успокоить?там ЕС на покушать 100млн отвалил,угощайтесь
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися