Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2020, 13:20

Рада призначила нового керівника АМКУ

Верховна Рада призначила Ольгу Піщанську новою очільницею Антимонопольного комітету. За це рішення проголосували 255 нардепів, повідомляє ЕП.

Верховна Рада призначила Ольгу Піщанську новою очільницею Антимонопольного комітету.
Фото: hromadske.ua

Пріоритети нової очільниці

«Основний пріоритет — припинення антиконкурентних дій органів влади, боротьба з картелями та монопольним становище на ринку», — заявила перед голосуванням Піщанська.

Раніше у Верховній Раді зареєстрували проект постанови від 15 липня про призначення Ольги Піщанської на посаду голови Антимонопольного комітету.

Читайте також: Глава Податкової розповів, звідки взялися 40 мільярдів «скрученого» ПДВ

Що ми про неї знаємо

Ольга Піщанська з 2004 по 2015 роки працювали на «Арселорміттал Кривий Ріг» в різних структурних підрозділах на посадах начальника відділу зовнішнього проектування; менеджера із закупівлі послуг та менеджера із забезпечення стратегічних та інвестиційних проектів.

Як пишуть Наші Гроші, вона очолювала закупівельну напрям в «Арселорміттал» в той же період, коли ексголова АМКУ Юрій Терентьєв був генеральним юрисконсультом цього підприємства.

Також у декларації Піщанської зазначено, що вона володіє цінними паперами Арселорміттал Кривий Ріг.

Із січня по квітень 2016 року вона працювала начальником відділу закупівель механічних матеріально-технічних ресурсів «Метінвест Холдинг» Ахметова-Новинського.

Також володіє ТОВ «Закупівельні рішення», має частку в ТОВ «СТЕМ Інжиніринг» (45%) і контрольний пакет акцій «Промпроектсервіс» (94%).

У червні на сайті телеканалу «Прямий» вийшло розслідування, в якому зазначається, що сестра Ольги Піщанської Світлана Піщанську управляє справами президента Володимира Зеленського в Італії. Президент нібито переписав свій бізнес в Італії на «сусідку» з Кривого Рогу і за сумісництвом спонсора «Слуги народу» — Світлану Піщанську.

В інтерв'ю thePage Ольга Піщанська прокоментувала інформацію про зв'язок її сестри Світлани Піщанської та президента Зеленського, в якій спростувала цю інформацію.

Передісторія

  • 3 липня Верховна Рада підтримала звільнення голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва.
  • Раніше Терентьєв написав заяву спікера Верховної Ради Дмитру Разумкову про відкликання своєї заяви про відставку.
  • Повідомлялося, що президент Володимир Зеленський на нараді в Офісі президента змусив Терентьєва написати заяву про відставку через накладений на тютюнового монополіста компанії «Тедис» штраф у 6,5 млрд грн.
  • 6 липня виконуючою обов'язки голови Антимонопольного комітету стала перша заступниця голови — державна уповноважена Ольга Піщанська.

Коментарі - 7

+
+15
bonv
bonv
16 липня 2020, 13:25
#
Ольга Піщанська була призначена першим заступником глави АМКУ у вересні 2019 року. Після того як очільник АМКУ Юрій Терентьєв написав заяву про відставку і був звільнений рішенням Верховної Ради 3 липня, Піщанська стала в.о. голови комітету.
Раніше повідомлялося, що сестра Ольги Піщанської — Світлана Піщанська — управляє справами президента Володимира Зеленського в Італії і є спонсором партії Слуга народу.
Зокрема, в розслідуванні телеканалу Прямий йдеться, що Світлана Піщанська з липня 2019 року є директором італійської компанії Сан Томассо, на яку оформлена вілла Зеленського на курорті Форте-дей-Мармі. Крім того, Світлана Піщанська пожертвувала партії Слуга народу 145 тис. грн. Сама Світлана Піщанська розповідала журналістам, що знає Володимира Зеленського з дитинства і росла з ним в одному дворі. Що там зеля про кумівство розказував? Клоуни.
+
0
motoruller
motoruller
16 липня 2020, 13:37
#
Иначе и быть не может.
+
0
vikache
vikache
16 липня 2020, 13:46
#
Ну справедливости ради, кума то нет, не подкопаешься
+
0
bonv
bonv
16 липня 2020, 19:46
#
Попри передвиборчі обіцянки та нещодавні запевнення на прес-конференції, за рік каденції Володимира Зеленського у владі опинилися понад півтора десятки його друзів, партнерів і колег по шоу-бізнесу.
https://bihus.info/skilky-druziv-pryznachyv-na-posady-zelenskyj-faktchek/
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
16 липня 2020, 13:41
#
Люби Друзи и Бизнес-партнеры или партнерши не куда не делить. 

Пора вспомнить видео Вована с Олимпийского.
+
0
TAN72
TAN72
16 липня 2020, 18:05
#
Будет работать на Ахметова и его структуру, здравствуйте новые тарифы.
+
0
Andrey M
Andrey M
17 липня 2020, 11:45
#
Шмигаль, Буславець, тепер ще Піщанська - «гарна» команда  Ахметова сформувалася в ключових органах держуправління.

Коломойський привів Зеленського до влади - а профіт отримує Ахметов. Знову рижий всіх переграв:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися