Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 липня 2020, 13:55

У США успішно випробували вакцину проти COVID-19. Попереду ще дві фази тестів

У США вакцина проти COVID-19, розроблена компанією Moderna, успішно пройшла початкову стадію медичних випробувань. Про це повідомляється в офіційному пресрелізі компанії, передає ЕП.

У США вакцина проти COVID-19, розроблена компанією Moderna, успішно пройшла початкову стадію медичних випробувань.
Фото: unn.com.ua

Результат тестування

«Вакцина проти COVID-19, розроблена біотехнологічної компанією Moderna у партнерстві з Національним інститутом здоров'я США, визнана такою, що стимулює імунні реакції у всіх добровольців, які отримали її під час першого етапу дослідження», — йдеться в повідомленні.

Первинні результати показали, що вакцина працює ефективно, хоча і має деякі побічні ефекти – викликає втому, озноб, головний біль, болі в м'язах і в місці ін'єкції.

Однак ця розробка стала першою серед усіх пробних препаратів, про результати досліджень якої повідомляє рецензований медичний журнал.

Страхування від COVID-19

Зараз триває друга фаза випробування вакцини компанії Moderna. Якщо на першому етапі препарат давали обмеженій кількості здорових людей, тепер будуть проводитися розширені клінічні випробування, в тому числі на пацієнтів різних вікових груп і з проблемами здоров'я.

Третя фаза, яка повинна початися в кінці липня, охопить 30 тисяч добровольців, що дозволить точніше визначити ефективність та безпека нового препарату.

За результатами цього етапу буде прийнято рішення, чи починати масовий випуск вакцини.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися