Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 липня 2020, 19:08

У липні чиновники отримають не більше 47 тисяч. Зеленський відкликав законопроєкт про зняття обмеження

Президент Володимир Зеленський відкликав з Верховної Ради законопроект №3708, який скасовує обмеження зарплат чиновників на період карантину в 47 тисяч гривень. Про це під час сьогоднішнього засідання повідомив заступник голови ВР Руслан Стефанчук, передає ЕП.

Президент Володимир Зеленський відкликав з Верховної Ради законопроект №3708, який скасовує обмеження зарплат чиновників на період карантину в 47 тисяч гривень.
Фото: nbn.ua

Що відомо

Як зазначила перед засіданням Ради депутат Галина Янченко, законопроєкт містить пропозицію, щоб обмеження зарплати держчиновників 47 тисячами гривень діяло не більше трьох місяців від початку застосування цієї норми.

«І в разі його прийняття строк дії обмеження повинен був закінчитися 13 липня. Однак сьогодні ми не будемо розглядати цей проект закону, тому обмеження зарплат збережеться», - написала вона у фейсбуці.

Раніше повідомлялося

  • Верхню межу для заробітних плат чиновників ще 13 квітня, коли прийняли антикризові зміни до держбюджету.
  • На період карантину Рада визначила граничну суму зарплат чиновників і суддів у 10 мінімальних заробітних плат. Нагадаємо, мінімальна зарплата зараз встановлена на рівні 4723 гривень.
  • Пізніше Вища рада правосуддя заявила, що тимчасове обмеження суддівської винагороди порушує конституційні гарантії як незалежності суддів, так і судової влади в цілому.
  • Аналогічне рішення прийняли і в Кабміні для керівників виконавчих органів та членів наглядових рад держкомпаній.

Читайте також: Нові зарплати для чиновників: Кабмін встановив сітку зарплат

Коментарі - 6

+
+22
BexOne
BexOne
13 липня 2020, 19:19
#
Хороший царь наказал плохих бояр... Хотя...
+
+86
Daos
Daos
13 липня 2020, 20:09
#
Можно подумать, что эти ограничения работают. Позавчера была статья - большинство ложили на эти ограничения. Посмотрите их декларации за прошлый месяц. Зачем этот цирк?
Если уже ввели эти ограничения, то будьте добры, проследите чтобы они работали.
Может лучше бы сняли ограничения до конца так называемого карантина на перевозки, на некоторый бизнес, который до сих пор не может нормально работать из-за ограничений, который терпит убытки?
А за 47 тысяч, как никак, а протянуть месяц можно... Это же не круглый ноль, даже минус, когда бизнес сидел на карантине.
Тем более, что это временно. И как только ограничения снимут, они уже себя не обделят и наверстают сполна)
+
+32
ballistic
ballistic
14 липня 2020, 1:39
#
Гарний привід для чиновника взяти хабаря як компенсацію за «збитки».
+
+24
Kharkivcity
Kharkivcity
14 липня 2020, 10:13
#
Заложник собственных лозунгов.
+
0
Natali Salamatina
Natali Salamatina
14 липня 2020, 13:14
#
Https://petition.president.gov.ua/petition/101066 Пытаюсь бороться за свою копейку в карманах чиновников.С 13 июля на сайте президента моя петиция о недопущение снятия зарплатных ограничений.Читайте.Подписывайте.
+
0
Kharkivcity
Kharkivcity
14 липня 2020, 13:35
#
Простите, но
«Президент Владимир Зеленский отозвал из Верховной Рады законопроект №3708, который отменяет ограничение зарплат чиновников на период карантина в 47 тысяч гривен. Об этом во время сегодняшнего заседания сообщил заместитель главы ВР Руслан Стефанчук».
Это написано в заголовке.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися