Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 червня 2020, 10:56

Bank of America знизив рейтинги українських цінних паперів через втручання в роботу НБУ

Bank of America знизив рейтинги українських цінних паперів через втручання комітету Верховної Ради у діяльність Нацбанку. Про це повідомляє Новое Время.

Bank of America знизив рейтинги українських цінних паперів через втручання комітету Верховної Ради у діяльність Нацбанку.
Фото: biz.censor.net.ua

Як знизився рейтинг паперів

BofA знизив рейтинг цінних паперів України до рівня ринкові (marketweight), тоді як раніше їм був присвоєний рейтинг вище ринку (overweight).

Позиція банку

Bank of America вважає додатковим ризиком рішення комітету Верховної Ради підтримати проєкт постанови про оцінку роботи голови Нацбанку Якова Смолія, в якому йдеться про доцільність створення тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності керівництва центробанку.

Читайте також: Фінкомітет Ради підтримав проєкт постанови про оцінку діяльності Смолія

Аналітики BofA назвали й інші ризики для грошово-кредитної політики України, зокрема можливе внесення поправок в закон про Національне антикорупційне бюро.

Читайте також: Смолій має намір очолювати центробанк до 2025 року

«Будь-яка з цих ініціатив потенційно може ускладнити прогрес у майбутній співпраці з МВФ у 2020-2021 роках, що, ймовірно, буде негативно сприйнято ринком», — пояснили в BofA.

За матеріалами дослідження, нездатність парламенту затвердити програму Кабміну також посилює невизначеність щодо життєздатності нинішнього уряду в найближчій перспективі.

Читайте також: МВФ оприлюднив меморандум за новою програмою. Які завдання має виконати Україна

Раніше повідомлялося

  • Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики 17 червня рекомендував парламенту ухвалити проєкт постанови про оцінку діяльності глави НБУ Якова Смолія, який, зокрема, пропонує «встановити доцільним створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування діяльності керівництва НБУ і керівництва Фонду гарантування вкладів фізосіб в 2014-2019 роках».

Коментарі - 3

+
0
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
22 червня 2020, 13:04
#
Один вопрос чего свои рылом лезет ВР, куда им не нужно???
+
0
SAndreyS
SAndreyS
22 червня 2020, 13:10
#
Потому что им очень мешает менеджмент НБУ.
+
+41
Artem Durnev
Artem Durnev
22 червня 2020, 16:09
#
НБУ сейчас чуть ли не единственный государственный орган, который показывает результаты. Стабильность валюты, низкая инфляция, высокие рейтинг облигаций - это всё благодаря им. Даже с падением курса валюты в конце прошлого года - больше вопросов к мин.финансов, которые шлёпали неадекватное кол. торгов выливая на межбанк тонны зелени. Даже если НБУ и где-то переждали с высокой базовой ставкой - это лишь потому что у нас на минуточку война и никакой стабильностью не пахнет, а попытки вмешательства в их работу выглядят как создание козла отпущения по ошибкам политическим и мерзким рейдерством.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися