Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 червня 2020, 13:32

Facebook купила картографічну компанію Mapillary

Facebook придбала шведську картографічну компанію Mapillary, яка збирає фотографії десятків тисяч людей для створення захоплюючих і сучасних карт. Про це пише Reuters.

Facebook придбала шведську картографічну компанію Mapillary, яка збирає фотографії десятків тисяч людей для створення захоплюючих і сучасних карт.
Покриття карти Mapillary станом на червень 2020 року/ Фото: blog.mapillary.com

Як використовуватимуть технологію

Гендиректор Mapillary Ян Ерік Солем, який заснував стартап в Мальме після звільнення з Apple в 2013 році, заявив, що технологія компанії буде використовуватися для підтримки таких продуктів, як Facebook Marketplace, і передачі даних гуманітарним організаціям.

Facebook підтвердив нову угоду, але відмовився розкрити умови угоди. Mapillary не відповіли відразу на запит коментарів.

Читайте також: Facebook створює свій венчурний фонд

Mapillary націлена на вирішення найдорожчих картографічних завдань – підтримка карт в актуальному стані з «даними вулиць», такими як знаки, адреси та інша інформація, яку можна спостерігати з дороги.

Такі компанії, як Apple і Google, вирішують цю проблему, відправляючи свої автівки, обладнані камерами і іншими датчиками, для збору світлин.

Читайте також: Конкурент Amazon. Facebook запустить нову функцію для онлайн-магазинів

Mapillary отримує фотографії, зроблені людьми на смартфони та інші камери, і використовує спеціальну технологію, щоб об'єднати їх для створення 3D-карти.

Раніше повідомлялося

  • У травні Facebook представила власну платформу для інтернет-торгівлі Facebook Shops.

Читайте також: Facebook відзвітував про найнижче зростання виручки з моменту заснування компанії

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися