Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 червня 2020, 13:17

Іспанія запровадить податок на пластикову упаковку. Планують заробити 724 мільйони євро

Уряд Іспанії затвердив проект закону, який вводить новий податок на пластикові відходи. Про це повідомляє El Pais з посиланням на іспанське Міністерство.

Кого торкнеться податок

Податок стосуватиметься виробництва, імпорту або придбання пластикової упаковки, яка не використовується повторно (одноразової), з інших країн Євросоюзу для використання на іспанському ринку.

Розмір податку

Розмір податку складатиме 0,45 євро на кілограм упаковки. За розрахунками уряду, це дозволить збирати щороку в бюджет близько 724 млн євро.

Проект є частиною заходів, ініційованих Єврокомісією для скорочення кількості сміття, і може набрати чинності орієнтовно у першій половині 2021 року.

Подібний податок планують запровадити Італія та Великобританія.

Міністр екологічного переходу Тереза Рібера наголосила на «абсолютно непропорційному, нераціональному та безвідповідальному» використанні пластикової упаковки.

Нагадаємо, у березні 2019 року Європарламент схвалив закон, який передбачає поступову заборону в Євросоюзі одноразових пластикових виробів.

З 2021 року мають заборонити пластикові столові прилади одноразового використання (виделки, ножі, ложки та палички для їжі), одноразові пластикові тарілки, пластикові соломинки для напоїв, ватні палички, харчові контейнери і чашки з пінополістиролу.

Коментарі - 3

+
0
mary27
mary27
9 червня 2020, 14:48
#
Налог Греты Тумберг?

Кстати, как там налог на авиабилеты, хорошо собирается?)
Бедная девочка)
+
0
Olegpl1993
Olegpl1993
11 червня 2020, 10:56
#
Тот кто думает о природе тот и сам будет покупать в бумажном стакане кофе. А политики не о природе думают, им лиж бы новый налог ввести.
+
0
mary27
mary27
11 червня 2020, 13:23
#
Всегда было непонятно, чем бумажный пакет и бумажный стакан, детища химической промышленности, глобально ''полезнее'' для условной природы, чем пластмассовые?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися