Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 червня 2020, 17:21

Зеленський розповів, коли іноземцям дозволять купувати землю

Україна зніме обмеження на купівлю земель сільськогосподарського призначення, але тільки після того, як забезпечить вітчизняним фермерам можливість брати дешеві кредити для цієї мети. Про це заявив президент Володимир Зеленський на зустрічі з представниками бізнесу, передає Уніан.

Україна зніме обмеження на купівлю земель сільськогосподарського призначення, але тільки після того, як забезпечить вітчизняним фермерам можливість брати дешеві кредити для цієї мети.
Фото: zn.ua

Чим аргументує

«Правильно, щоб у всіх була можливість купувати землю. Це обов'язково буде після певних рішень. Ми не могли відкрити купівлю землі для всіх, включаючи іноземні компанії, тому що іноземні компанії мають кредитні умови зовсім інші.

Читайте також: Кабмін направив півмільярда на компенсації аграріям

Наша стратегія дуже проста – ми зробимо спочатку зрозумілі і правильні кредитні умови, щоб наші люди, фермери могли брати кредити під 2%, тоді ми зможемо відкрити ринок для всіх», — сказав він.

Читайте також: Фермерам-ФОПам будуть компенсувати сплачений ЄСВ

За словами президента, влада буде захищати договори довгострокової оренди землі іноземними компаніями, які давно на українському ринку.

Нагадаємо

Верховна Рада в ніч з 30 на 31 березня 2020 року скасувала мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення з 1 липня 2021 року.

Право купівлі землі мають:

  • громадяни України
  • юридичні особи, створені і зареєстровані в Україні без іноземних учасників
  • територіальні громади і держава
  • банки можуть стати власниками землі тільки за умови, якщо земділянку дістався їм як заставне майно з непогашеним кредитом

Читайте також: Ринок землі — втрачений шанс для України

Що не продається:

  • Земля державної та комунальної власності.
  • Ділянки, розташовані на тимчасово окупованій території не продаються і не купуються, їх можна тільки передати у спадок.
  • Не можуть бути передані у приватну власність земельні ділянки, розташовані ближче 50 км від державного кордону, крім кордону, яка проходить по морю.

Коментарі - 6

+
+62
Владимир Бойко
Владимир Бойко
3 червня 2020, 17:49
#
Так стоп, а где референдум ?
+
+15
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
3 червня 2020, 17:55
#
А в серіалі хіба був?
+
+10
motoruller
motoruller
3 червня 2020, 18:50
#
Зачет
как же быстро они меняют мнения, а еще мвф снова перенесли  (на словах Шмыги) рассмотрение вопроса по кредиту.
+
+25
AleksandrBank
AleksandrBank
3 червня 2020, 18:57
#
«но только после того, как обеспечит отечественным фермерам возможность брать дешевые кредиты для этой цели.» - т.е. никогда?!  Что значит дешевые? 1-3%? Их не будет.
+
+10
Shamshir87
Shamshir87
3 червня 2020, 19:41
#
«чтобы наши люди, фермеры могли брать кредиты под 2%, тогда мы сможем открыть рынок для всех» т.е. никогда :D но и так молодец, хоть аборигены могут распродаться
+
0
Олександр Міщенко
Олександр Міщенко
4 червня 2020, 8:47
#
Не можуть бути передані у приватну власність земельні ділянки, розташовані ближче 50 км від державного кордону, крім кордону, яка проходить по морю. - Это точно? Тогда половину территорий в приграничных областях нельзя приватизировать. А как же тогда приватизированный пай моей бабушки, через 10 метров!!!! от которого граница с Россией...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися