Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 травня 2020, 8:30

Як відновити бізнес після карантину

Досвід показує, що в усі часи і в усіх кризах виживали найсильніші. Уміння підлаштовуватися, шукати можливі шляхи виходу з ситуації — ключові навички успішного підприємця. Адже вже з початком карантину стало зрозуміло, що бізнес повністю вже не повернеться до звичного формату роботи, а клієнти — до звичного формату споживання.

У розпал пандемії коронавируса багато країн анонсують програми з підтримки малого і середнього бізнесу і скасовують податки, знижують орендну плату. Ми часто чуємо про засіданнях КабМіну з питань воскресіння економіки України. Але чи варто розраховувати малому і середньому бізнесу на чиюсь допомогу чи все-таки покладатися тільки на себе?

Статистика

Сотні тисяч українців перебували на примусовому карантині з 12 березня, що не могло не позначитися на бізнесі. Затримки поставок сировини і продукції, затримки логістики, проблеми з виплатами кредитів, оплата оренди — ті проблеми, з якими зіткнулися більшість підприємців в період карантину.

Найбільш постраждали сфери туризму і перевезення, ресторанно-готельний бізнес, сфера розважальних послуг, торгівля, фермерське господарство, сфера надання послуг, індустрія краси, недержавні освітні та спортивні заклади та інші.

За даними Податкової служби України близько 13 тисяч фізичних осіб — підприємців припинили свою діяльність в квітні 2020 року. Були закриті точки оптової та роздрібної торгівлі, а також авторемонтні майстерні, що склало 6,5 тисячі. Близько 1,2 тисячі ФОП в сфері телекомунікації та інформації припинили свою діяльність. Кількість закритих ФОП в сферах тимчасового розміщення та організації харчування, а також у сфері надання послуг, становить 0,9 тисяч і 0,8 тисяч відповідно. Професійна, наукова та технічна діяльність — 0,8 тисяч. Переробна промисловість, а також транспорт, сільське господарство, поштова та кур'єрська служби — по 0,6 тис. закритих ФОП.

Коли можна відновлювати роботу?

З 30 травня в Києві буде відновлено роботу ТРЦ. На 1 червня заплановано відкриття садочків, університетів і спортивних секцій. Також роботу відновлять спортзали, фітнес-центри і зони відпочинку, в тому числі біля води. В останню чергу буде відкриватися сфера розваг.

Але до якої б категорії бізнесу не відосилась би ваша компанія, слід розуміти, що нас чекають нові стандарти противірусної гігієни і захисту. Назавжди. Сьогоднішня ситуація напевно призведе до переосмислення необхідності знаходитися в офісах такої великої кількості співробітників. Ми можемо спостерігати потужну діджіталізацію. Велика кількість клієнтів, які ніколи не користувалися онлайн сервісами покупок вперше замовили товари додому. І багатьом це сподобалося. Другим трендом карантинної реальності стали безготівкові операції.

Після ослаблення карантину малий і середній бізнес чекають непрості часи. Більшість розраховують на те, що як тільки їм дадуть можливість працювати, вони зможуть швидко відновитися, адже попит є. Однак, потрібно враховувати, що багато споживачів зазнали збитків, а хтось і зовсім втратив прибуток. Всі сфери бізнесу безпосередньо залежать від купівельної спроможності клієнтів. І навіть ті люди, в яких залишилися заощадження, більш раціонально і обачно їх витрачають. Тому так важливо оптимізувати структуру і витрати вашого бізнесу.

Після тривалої перерви знадобиться купити товар для реалізації, або необхідні витратні матеріали для надання послуг. І основною проблемою будь-якого бізнесу при поновленні роботи після простою буде нестача грошей.

Варіанти:

Є кілька варіантів де можна отримати фінансування і давайте розглянемо їх.

Перше, про що багато хто думає в першу чергу, коли потрібні гроші — це зайняти у знайомих. На жаль, зараз у більшості людей просто немає грошей, та й друзі або знайомі навряд чи зможуть зайняти суму, необхідну на відновлення роботи бізнесу.

Другий варіант — кредит у банку. На жаль, отримання значної суми для бізнесу в банку, на даний момент, дуже непростий і головне нешвидкий процес. Очевидними мінусами в даному виді позики є безліч бюрократичних вимог, а також довге очікування прийняття рішення.

Адекватним рішенням в даній ситуації може виступити заставний сервіс.

Лідером серед компаній заставного сервісу в Україні на сьогоднішній день є компанія Cronvest (Кронвест). Для того, щоб отримати гроші в заставному сервісі не потрібно збирати велику кількість документів і довідки про доходи. Кредит видається протягом одного — двох годин після звернення. І суми можуть бути дуже відчутними (50 тис. — 3 млн грн). Логіка проста — ви берете гроші і зобов'язуєтесь їх повернути за договором позики, але так як компанія не вимагає підтвердження доходів, ви надаєте гарантію повернення у вигляді заставного майна вартістю більше ніж сума кредиту. У вигляді застави може виступати автомобіль або нерухомість.

Основна перевага заставного сервісу — це швидкість і простота оформлення угоди. Вам наданий вибір програм і варіантів погашення позики. Наприклад, є програма, коли ви отримуєте гроші і продовжуєте використовувати ваше майно в звичному режимі.

На сьогоднішній день дана сфера послуг повністю контролюється законодавством України. А в момент підписання договору присутній нотаріус, якому ви можете задати будь-яке питання по угоді. У Кронвест НЕ переоформлюють право власності. Ви залишаєтеся законним власником вашого автомобіля, але під час кредиту не можете його продати або зняти з обліку.

Звичайно скрізь є тонкощі і саме тому варто звертатися в надійні і перевірені компанії, наприклад, Кронвест працює з 2000 року і має кілька нагород від різних рейтингових агентств. Також вона має представництва в 6 великих містах (Київ, Харків, Одеса, Львів, Дніпро, Запоріжжя), і працює з клієнтами по всій Україні.

Якщо сьогодні ви в пошуках надійного партнера для прокачування вашого бізнесу після виходу їз карантину — вам в Cronvest.

Коментарі - 9

+
+34
Juli98
Juli98
29 травня 2020, 10:10
#
Сколько денег выдаёте от стоимости залога ? Заранее спасибо за ответ .
+
+16
Александр Петров
Александр Петров
29 травня 2020, 15:27
#
Добрый день, сумма займа может быть до 80% от стоимости залога. Детальную консультацию можно получить на сайте https://cronvest.com/
+
+9
pristschepa
pristschepa
29 травня 2020, 10:16
#
Чтобы оценить автомобиль, надо приехать к вам в офис или достаточно фото отправить?
+
+16
Александр Петров
Александр Петров
29 травня 2020, 15:29
#
Точная оценка происходит при встрече в офисе и занимает не больше 15 минут, но предварительный просчет вы можете получить отправив пару фото авто на вайбер
+
+17
SSP
SSP
29 травня 2020, 10:39
#
Фінансова підтримка від надійних установ - необхідна складова виходу з будь-яких кризових явищ.
+
+17
d9090
d9090
29 травня 2020, 11:01
#
Отличный способ развивать бизнес свой!
+
+15
anton1969
anton1969
29 травня 2020, 14:55
#
Реклама ростовщиков.
никакого отношения к «восстановлению бизнеса после карантина» не имеет.
+
+15
Александр Петров
Александр Петров
29 травня 2020, 15:42
#
Антон, спасибо за ваше мнение, но видимо вы не правильно поняли посыл статьи
1 — Компания Кронвест очень отличается по сервису и подходам в работе от ростовщиков. Поэтому и называется «Залоговый СЕРВИС»
2 — Для наших клиентов мы действительно являемся спасением для бизнеса и не только бизнеса
3 — Эта услуга не для всех, но для многих — это вариант быстро закрыть потребность в финансировании и получить время на решение проблем.
+
+15
RuslanScheken
RuslanScheken
29 травня 2020, 18:30
#
Антон, эта компания спасла мой логистический бизнес, когда контрагенты не расчитались за растаможку товара и Кронвест за час обеспечил финансирование операции! И уже много моих партнеров воспользовались их услугами! С учетом, что банки не кредитуют - реальное спасение!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися