Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 травня 2020, 13:37

Приймання готівки: «небанки» отримають нові можливості

Нацбанк планує дозволити небанківським фінансовим установам передавати один одному свої повноваження щодо здійснення операцій з приймання готівки, уклавши між собою відповідний договір. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Нацбанк планує дозволити небанківським фінансовим установам передавати один одному свої повноваження щодо здійснення операцій з приймання готівки, уклавши між собою відповідний договір.
Фото: hromadske.ua

Кого стосується нововведення

Йдеться про небанківські фінансові установи, які мають ліцензію НБУ на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків і є платіжними організаціями та/або учасниками платіжної системи.

Читайте також: Нацбанк спростив процедури ліцензування банків

Що дозволяє нововведення

Таке нововведення до порядку здійснення операцій із приймання готівки в гривнях для подальшого її переказу дасть можливість компаніям розширити сферу бізнес-діяльності, а споживачам – обирати зручні для них пункти обслуговування.

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються до 26 червня 2020 року на поштову та електронні адреси Національного банку України.

Читайте також: Питання щодо ліцензій Нацбанку тепер можна вирішити онлайн

Нагадаємо

  • 12 вересня 2019 року Рада ухвалила закон про «спліт». Тоді за нього проголосувало 296 депутатів. 16 жовтня цей закон підписав президент.

Читайте також: НБУ поки не дозволить небанківським фінустановам залучати кошти вкладників

  • Модель нового регулювання ринку факторингу Нацбанк презентував 4 травня під час обговорення з фінкомпаніями «Білої книги» і опублікував у документі «Майбутнє регулювання небанківського мікрокредитування».
  • Згідно з ним НБУ планує дозволити фінкомпаніям додатково залучати кошти афілійованих осіб і кошти на умовах субборгу. Також компанії можуть випускати акції й корпоративні облігації з їх публічним розміщенням.

Коментарі - 2

+
0
ofindependence
ofindependence
27 травня 2020, 13:54
#
Это чтоб и отжатый в последствии когда нибудь монобанк например имел побольше аффилированных суркисов
+
0
Владимир Путуп
Владимир Путуп
27 травня 2020, 18:40
#
Я вчера отжал монобанк кста
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися