Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 травня 2020, 9:48

Найбільша частка грошей зосереджена у жінок Північної Америки (дослідження)

За останні чотири роки, в період з 2016 по 2019, жінки почали багатіти – їх капітал став збільшуватися по $5 трлн щорічно. До такого висновку дійшла міжнародна консалтингова компанії BCG Women in Wealth, пише mind з посиланням на Forbes.

Аналітики прогнозують, що в 2020-2023 роках темпи цього зростання збільшаться.

За даними на кінець 2019 року, жінкам належало $70 трлн – 32% від загальносвітового обсягу. Найбільша частка припала на країни Північної Америки ($35,4 трлн), далі йдуть Західна Європа ($14,3 трлн) і Азія (без Японії, $13 трлн).

Трійка лідерів

У трійці лідерів з жіночого благополуччя серед країн Європи Великобританія, Німеччина і Франція.

З урахуванням впливу пандемії і за базовим і найбільш ймовірним сценарієм, до 2023 року загальносвітові статки жінок можуть досягти $93 трлн.

Читайте також: Засновник Alibaba Джек Ма перестав бути найбагатшою людиною в Китаї

Найбільш швидкозростаючим в цьому плані регіоном стане Азія (за винятком Японії, автори дослідження її розглядають окремо).

До 2023 року азійські жінки будуть мати більше активів, ніж будь-який інший регіон світу, крім Північної Америки.

Японію в дослідженні винесли за межі азіайського регіону, оскільки жінки тут стикаються з більш серйозними бар'єрами на шляху економічної інтеграції, ніж в цілому по світу. На кінець минулого року їх статки склали $2,7 трлн і темпи зростання є невисокими.

Що стосується Західної Європи, їй прогнозують зниження темпів зростання статків жінок, що може привести до збільшення розриву з Північною Америкою та Азією. Латинська Америка, Східна Європа і Близький Схід, навпаки, обіцяють сильний приріст в найближчі чотири роки.

Читайте також: Першим доларовим трильйонером в історії може стати засновник Amazon

Особливо цікава ситуація на Близькому Сході: тут зростання обумовлене підвищенням політичної та економічної стабільності в регіоні, а також поліпшенням доступу жінок до медичного обслуговування та освіти.

Автори дослідження називають три фактори, які сприяють підвищенню добробуту жінок і актуальні для всього світу, а не для одного конкретного регіону: рівність оплати праці, підприємницька діяльність та керівні посади.

Читайте також: В Україні нарахували понад 3000 мільйонерів

Коментарі - 8

+
+24
Андрей Иванов
Андрей Иванов
18 травня 2020, 10:36
#
Мужики зарабатывают, женятся на молодых, умирают. И о чудо - женщины владелицы значительных капиталов. И это касается не только миллиардеров, а всех состоятельных людей. Интересна была бы параллельная статистика как они заработали эти деньги. Может быть они создали бизнес, накопили, инвестировали.
+
+90
bonv
bonv
18 травня 2020, 10:43
#
А ще жінки живуть довше:))
+
0
vasia2
vasia2
18 травня 2020, 11:54
#
На лицо эволюционная адаптация.
Учитывая тяжелое, бесправное положение женщин, еще 127 лет назад не имели права голосования , а в некоторых странах (например Ватикан) его нет до сих пор, «слабому» полу пришлось «включить» мозги и усиление гендерного влияния на мужчин. Что  привело к перераспределению денежных ресурсов.
У некоторых видов пошло дальше. Есть рачок - паразит Саккулина . Паразит приспособился влезать в мягкое подбрюшье хозяина- краба , прикрепляясь и врастая в тело носителя, вплоть до органов осязания, заставляет его выращивать чужое потомство и добывать пищу в двойном размере.
+
+52
bonv
bonv
18 травня 2020, 12:27
#
При разводе всё имущество делится по справедливости, 90% - жене и 10% - её адвокату:)))
+
0
Олександр Грицкевич
Олександр Грицкевич
18 травня 2020, 12:23
#
Несколько лет назад мне одна девушка с восхищением рассказывала про Элизабет Холмс. Мол какая она молодец, что сама заработала свое состояние. Прям пример для подрожания. И в результате оказывается, что не заработала, не молодец)
+
0
bonv
bonv
18 травня 2020, 12:28
#
Мужские носки это вам не лебеди! Они до смерти парами не живут:))
+
0
bonv
bonv
18 травня 2020, 13:02
#
Женщина способна сделать мужчину миллионером в двух случаях:
1 Если оставит ему наследство
2 Если до этого он был миллиардером..
+
0
bonv
bonv
18 травня 2020, 13:06
#
- Девушка, опишите себя в трёх словах.
- Белая, пушистая, дорого.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися