Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 травня 2020, 14:13

Єврогрупа створила фонд порятунку країн єврозони. Кредити почнуть видавати найближчим часом

Міністри фінансів єврозони домовилися про умови європейського «інструменту підтримки» по боротьбі з пандемією COVID-19, запропонованого в межах Європейського механізму стабільності. Про це повідомляє сайт Європейської ради, передає ЕП.

Міністри фінансів єврозони домовилися про умови європейського «інструменту підтримки» по боротьбі з пандемією COVID-19, запропонованого в межах Європейського механізму стабільності.
Фото: mind.ua

Які рішення прийняли

За словами голови Єврогрупи, міністра фінансів Португалії Маріу Сентену, лідери країн ЄС схвалили угоду і визначили дату оперативної готовності плану — 1 червня. Він запевнив, що до цього терміну пакет заходів повністю запрацює.

«Ми виконуємо нашу угоду за трьома страхувальними мережами: для працівників, для підприємств і для суверенних держав», — зазначив Сентену.

Читайте також: Європарламент прийняв пакет заходів для підтримки і відновлення економіки

Він також зазначив, що міністри затвердили кредитні лінії через ESM, фонд порятунку єврозони, щоб фінансувати держави, яким необхідні виняткові витрати на охорону здоров'я. Позики можуть досягати до 2% ВВП відповідної країни.

Кредити країнам почнуть надавати в найближчі тижні і до кінця 2022 року.

Читайте також: Єврокомісар: Економіку ЄС у цьому році чекає рецесія через коронавірус

«Відображаючи виняткову природу кризи, ми домовилися про сприятливі й адекватні фінансові умови: ці кредити будуть мати середній термін погашення 10 років і низьку вартість фінансування», — сказав глава Єврогрупи.

Раніше повідомлялося

  • Рада ЄС внесла зміни в бюджет Євросоюзу на 2020 рік, виділивши 3,1 мільярда євро на боротьбу з пандемією коронавірусу.
  • Європа зіткнеться з великим економічним шоком, що можна порівняти з фінансовою кризою 2008 року, якщо країни ЄС терміново не відреагують у відповідь на поширення коронавірусу. Про це заявила голова Європейського центрального банку Крістін Лагард.

Коментарі - 2

+
0
Kolya1238
Kolya1238
9 травня 2020, 15:54
#
Печатать, печатать и еще раз печатать.
+
0
Zhmunya
Zhmunya
9 травня 2020, 23:38
#
Мне не совсем понятно почему должны вырасти расходы бюджета, при снижении его доходов — это же рыночная экономика и система должна саморегулироваться.
По идее, если был карантин, то большая часть бюджетников должна была сидеть дома за свой счет или это прерогатива только частных компаний и их работников, которых отправили в отпуск без содержания.
Почему зарплату на 25-50% было не урезать на период карантина всем кто работает как это сделали большинство компаний частного сектора для выживания в рынке?
И теперь те кто ничего не получал в период карантина, еще должны будут расплачиваться за долги для финансирования тех кто работал?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися