Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 квітня 2020, 13:31

Європарламент ухвалив пакет заходів для підтримки й відновлення економіки

Європарламент проголосував за пакет заходів підтримки і відновлення економіки Євросоюзу після кризи, викликаної пандемією COVID-19. Про це повідомляється на сайті Європарламенту, передає ЕП.

Європарламент проголосував за пакет заходів підтримки і відновлення економіки Євросоюзу після кризи, викликаної пандемією COVID-19.
Фото: ukrinform.ua

Як будуть відновлювати економіку

Європарламент підтримав фіскальні заходи ЄС і підтримку ліквідності для боротьби з пандемією. Також на асамблеї схвалили випуск облігацій, гарантованих бюджетом ЄС.

«Крім того, що вже робиться, Європі потрібен масивний пакет заходів з відновлення економіки, який буде фінансуватися за рахунок збільшення довгострокового бюджету, наявних фондів і фінансових інструментів, а також випуску „бондів відновлення“, гарантованих бюджетом ЄС», — йдеться в резолюції Європарламенту.

Читайте також: Єврокомісар: Економіку ЄС у цьому році чекає рецесія через коронавірус

Депутати вважають, що стрижнем пакету потрібно зробити Європейський «Зелений курс» і цифровізацію, щоб дати поштовх економіці.

Члени Європарламенту виступають за створення постійно діючої Європейської системи перестрахування безробіття та формування Фонду «коронавірусної» солідарності ЄС на суму не менше 50 млрд євро. Кошти фонду будуть використані для підтримки охорони здоров'я під час нинішньої кризи і подальших інвестицій в галузь.

Читайте також: ЄС створює гарантійний фонд на 25 мільярдів євро для порятунку економіки

Європарламентарі пропонують збільшити в ЄС виробництво ліків, медичних матеріалів і устаткування.

Нагадаємо

  • Рада ЄС внесла зміни в бюджет Євросоюзу на 2020 рік, виділивши 3,1 мільярда євро на боротьбу з пандемією коронавірусу.
  • Європа зіткнеться з великим економічним шоком, який можна прирівняти до фінансової кризи 2008 року, якщо країни ЄС не приймуть термінових заходів у відповідь на поширення коронавірусу. Про це раніше заявила голова Європейського центрального банку Крістін Лагард.

Коментарі - 1

+
+10
Італій .
Італій .
19 квітня 2020, 21:14
#
Европарламент принял пакет мер для поддержки и восстановления экономики

Зеленский поздравил с Пасхой.

Кернес подарил продуктовые наборы и аптечки.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися