Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 березня 2020, 17:10

НБУ просить Кабмін відкрити обмінники і ломбарди

Національний банк звернувся до Кабінету міністрів з пропозицією дозволити всім небанківським фінансовим установам надавати свої послуги під час карантину. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Національний банк звернувся до Кабінету міністрів з пропозицією дозволити всім небанківським фінансовим установам надавати свої послуги під час карантину.
Фото: hromadske.ua

Прохання НБУ

З 17 березня Кабмін припинив роботу підприємств, діяльність яких передбачає приймання відвідувачів, щоб зупинити поширення коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає COVID-19.

Читайте також: Всі на карантин: В Україні закрито метро, не ходять потяги, автобусні перевезення припинені

«Це обмеження не поширюється на банки та страхові компанії, однак поширюється на інші небанківські фінустанови (пункти обміну валют, фінансові компанії, кредитні спілки, ломбарди та ін.)», – повідомили в НБУ.

Що пропонує НБУ

Національний банк пропонує уряду внести зміни до постанови № 211 від 11 березня, дозволивши надання всіма фінансовими установами послуг під час дії обмежувальних заходів. Це дозволить забезпечити безперебійність надання фінпослуг всім громадянам.

«Сьогодні послуги з обміну валют, переказу коштів, небанківського кредитування, інші послуги небанківських фінустанов користуються значним попитом у населення», – впевнені в НБУ.

Читайте також: НБУ тимчасово скасує тарифи на міжбанківські перекази

Заходи, які ввів НБУ на банківському ринку на час карантину

Національний банк зосередився на 5 антикризових напрямах роботи.

  • Кредитні канікули

  • Депозити без обмежень

  • Валютні очікування

  • Рефінансування і підтримка банків

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися