Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 березня 2020, 14:14

ФГВФО готує до продажу великі пули активів банку Надра (відео)

Фонд гарантування вкладів анонсує серію аукціонів з продажу пулів активів неплатоспроможного Банка Надра в березні та квітні. Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Фонд гарантування вкладів анонсує серію аукціонів з продажу пулів активів неплатоспроможного Банка Надра в березні та квітні.
Фото: capital.ua

Що входитиме до складу пулів

  • До складу великих пулів увійдуть портфелі кредитів фізичних осіб, забезпечених іпотекою, беззаставні та автокредити фізосіб, а також кредити, надані юридичним особам.

Де продаватимуть пули

  • Аукціони будуть проведені на електронному майданчику PROZORRO.Продажі за голландською моделлю, з поступовим зниженням ціни лоту впродовж дня.

Це буде завершальний етап продажу активів банку, строк ліквідації якого добігає кінця у червні 2020 року.

  • Торги пройдуть за відкритою, прозорою процедурою. Взяти участь у них може кожен охочий, окрім позичальників і поручителів за цими кредитами.

Читайте також: ФГВФО продав активи 16 банків на 80 мільйонів

  • Переможцем аукціону стане той, хто запропонує найвищу ціну за лот.

Передісторія

Раніше іпотечні та надані юрособам кредити виставлялися на продаж на індивідуальних торгах, але поки не знайшли свого покупця.

5 червня 2015 року Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та початку ліквідації неплатоспроможного банку Надра.

Проблеми у банку почалися внаслідок ризикової діяльності його керівництва, а рішення про виведення банку з процедури тимчасової адміністрації було прийнято передчасно.

Читайте також: Наслідки банківської кризи майже ліквідовані. ФГВФО підбив підсумки року

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися