Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 лютого 2020, 11:40

Нафтогаз уточнив розмір збитків через привласнення Росією активів в Криму

Група «Нафтогаз» у межах арбітражного провадження у третейському суді в Гаазі подала уточнену оцінку компенсації збитків за експропрійовані Росією активи в Криму. Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

Група «Нафтогаз» у межах арбітражного провадження у третейському суді в Гаазі подала уточнену оцінку компенсації збитків за експропрійовані Росією активи в Криму.
Фото: epravda.com.ua

У скільки оцінили збитки

Розмір збитків плюс відсотки Нафтогаз оцінив приблизно в $8 млрд.

Читайте також: Нафтогаз відсудив у Росії п'ять мільярдів в Чорному морі

Передісторія

  • Нафтогаз у жовтні 2016 звернувся з позовом проти Росії про стягнення збитків в арбітражний трибунал у Гаазі відповідно до двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між Україною і Росією.
  • Після незаконного вторгнення і окупації Криму в 2014 році Нафтогаз втратив цінні енергетичні активи. Росія захопила бурові установки, газотранспортну систему, енергосистему, флот і фінансові активи. І зараз незаконно використовує родовища Чорноморнафтогазу - продовжує видобувати газ.
  • Нафтогаз вимагає від Росії відшкодування за вкрадені активи в Криму. Арбітраж розглядає справи в кілька етапів.

Читайте також: Нафтогаз готується до нових судів з Газпромом

  • У лютому 2019 суд прийняв рішення на користь Нафтогазу і постановив, що Росія є відповідальним за незаконне захоплення активів Нафтогазу в Криму та інші порушення двосторонньої угоди.

Коментарі - 5

+
+29
ballistic
ballistic
17 лютого 2020, 12:08
#
Керівники Нафтогазу знову мільйонні премії хочуть собі отримати за рахунок державної власності?!
Усе їм мало!!! Щоб ці жадібні капіталісти знову не нажилися на українцях, треба негайно повернути попередників, яким було достатньо народної зарплати!!!
:)
+
0
Lefert
Lefert
17 лютого 2020, 13:37
#
Я вспоминаю как биолу отжимали, и 100500 других предприятий под соусом: выненеможетезаплатитькредит, и вот таки- лучше уж новые, чем те чучела которые были.
+
0
Teilor
Teilor
17 лютого 2020, 15:41
#
В Нафтогазе хоть понимают что такое «третейский суд»? Это когда обе стороны должны добровольно принять его решения. Это не одно и тоже что «стокгольмский арбитраж», где в контракте признавались его решения обеими сторонами. Если понимают то это просто пиар на публику, если нет то деньги на ветер.
+
+23
Lefert
Lefert
17 лютого 2020, 17:54
#
«в рамках арбитражного производства»
+
0
rredrred
rredrred
18 лютого 2020, 16:19
#
Да это не в нафтогазе понимают, а нанятые (не за большие деньги) юристы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися