Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 січня 2020, 9:06

Штраф на 6,8 мільйона: Індустріалбанк через суд скасував санкцію НБУ

Національний банк оскаржив рішення Окружного адмінсуду Києва, який скасував рішення регулятора про накладення 6,85 млн грн штрафу на АТ «Індустріалбанк». Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Національний банк оскаржив рішення Окружного адмінсуду Києва, який скасував рішення регулятора про накладення 6,85 млн грн штрафу на АТ «Індустріалбанк».
Фото: epravda.com.ua

Що відомо про рішення 

Національний банк оскаржив в апеляційному порядку рішення Окружного адміністративного суду Києва, який у грудні 2019 року за результатами судового розгляду скасував рішення НБУ про накладення штрафу на АКБ «Індустріалбанк».

Читайте також: Індустріалбанк судиться з НБУ через штраф

Передісторія

  • У червні 2019 року НБУ прийняв рішення про накладення на Індустріалбанк штрафу в розмірі 6 852 526,49 грн. Підставою для прийняття такого рішення є встановлення НБУ факту здійснення банком ризикової діяльності у сфері фінмоніторингу та неналежне виконання банком обов`язку щодо управління ризиками.

  • НБУ виявив факти проведення з 31 жовтня 2017 року по 14 червня 2018 року трьома фінансовими компаніями – клієнтами банку операцій із перерахування безготівкових коштів у сумі близько 906 млн грн до трьох інших банків згідно з договорами на послуги інкасації.

  • Ці кошти в подальшому засобами інкасації інших банків доставлялися готівкою до підрозділів фінансових установ, зокрема, для видачі кредитів.

  • Характер та наслідки зазначених фінансових операцій дають підстави вважати, що вони можуть бути пов`язані, зокрема, з легалізацією кримінальних доходів, конвертацією (переведенням) безготівкових коштів у готівку.

  • Водночас банком не було здійснено достатніх заходів, які б дозволили отримати вичерпну інформацію щодо вищезазначених клієнтів.

 Заповнити заявку та отримати бонус до 2% річних від суми вкладу

Коментарі - 3

+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
29 січня 2020, 9:33
#
Ну что же , всё верно . Богатые люди для решения суда в свою пользу покупают адвокатов . А очень богатые - покупают судей . 
И всё таки интересно - НБУ оклеветал АО Индустриалбанк или банк смошенничал ? Устраиваемся по удобнее и  смотрим за этим шоу .
+
+30
SAndreyS
SAndreyS
29 січня 2020, 9:57
#
99,999% - это банк виноват. Знаете, как банкам не хочется терять клиентов «денежных мешков», а такие клиенты редко «белые и пушистые». За 1% от 900 млн., банк пойдет почти на все, особенно такой непонятно на чем зарабатывающий, как Индустриал.
+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
29 січня 2020, 10:28
#
Я не особенно разбираюсь в банковских делах , но Ваши слова выглядят очень убедительно .
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися