Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 січня 2020, 12:54

У Кабміні анонсували впровадження е-лікарняного

Електронний лікарняний в Україні введуть з 1 квітня. Про це заявив заступник міністра соціальної політики Олег Коваль, повідомляє прес-служба міністерства.

Що анонсували в міністерстві

«З 1 квітня в Україні з'являться електронні лікарняні. Це буде перший етап, але цей крок дозволить навести порядок в системі і продовжити боротьбу з корупцією у сфері соціального страхування. Нам потрібні незворотні зміни, які покращать ситуацію в системі соціального страхування України», — зазначив Коваль.

Що дасть запровадження е-лікарняного

Електронний лікарняний принесе більше прозорості і відкритості в процес видачі лікарняних.

«Цей крок передбачає автоматизацію процесів і дає можливість відстежити весь процес оформлення лікарняного: кожен лікар, який видає лікарняний, повинен буде підписати документ своїм підписом в електронній системі. Інформація з реєстру в Пенсійному Фонді буде автоматично передано у Фонд соціального страхування — в установі відразу знати, що людина захворіла і повинна отримати компенсацію, оскільки є платником єдиного соціального внеску. Весь процес буде прозорим », — запевнив заступник голови Мінсоцполітики.

Читайте також: Кабмін розблокував виплату лікарняних

Від чого залежить розмір виплат

  • Розмір виплат у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності залежить від тривалості страхового стажу.
  • Його визначають, виходячи із середньоденної заробітної плати працівника.

У 2019 році середньоденний розмір допомоги з тимчасової непрацездатності зріс на 27,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року і склав 274,75 грн.

Коментарі - 1

+
+23
demarin
demarin
28 січня 2020, 14:28
#
Електронний лікарняний це круто тільки як це допоможе побороти корупцію в медицині? В нас зараз можна вирахувати який державний реєстратор здійснив незаконні дії, але від цього їх менше не стало і НІ ОДИН не сидить, деякі і далі працюють. Поки не буде реальних посадок, всі ці ноу-хау не діятимуть так як на це розраховують люди.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися