Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 січня 2020, 13:37

Libra втратила ще одного великого інвестора

Британський Vodafone став восьмою компанією, яка покинула проект Facebook зі створення криптовалюти Libra. Про це пише CoinDesk, передає НВ Бізнес.

Британський Vodafone став восьмою компанією, яка покинула проект Facebook зі створення криптовалюти Libra.
Фото: stockworld.com.ua

Vodafone вкладе кошти у свій проект

Нагадаємо, що раніше проект Libra залишили PayPal, Mastercard, Visa, eBay і кілька інших компаній.

Vodafone планує витратити кошти, які збирався інвестувати в розвиток Libra, на розвиток власної системи електронних платежів M-Pesa.

На сьогодні система працює тільки в шести африканських країнах, і Vodafone планує вивести свій проект на інші ринки.

Читайте також: Libra: чому у криптовалюти від Facebook немає майбутнього

Що буде далі з Libra

Керівник відділу зв'язків з громадськістю проекту Libra Данте Диспарт зазначив, що, незважаючи на зміни в складі учасників, структура управління проекту гарантує стійкість Libra.

За словами одного з джерел CoinDesk, в 2020 році Libra очікує залучити нових учасників. У списку очікування перебуває близько 1,5 тис компаній.

Читайте також: ЄС почав антимонопольне розслідування проти Libra

Передісторія

  • Раніше з'явилася інформація, що запуск Libra скасовується. Міністри фінансів Євросоюзу не підтримали використання на території ЄС криптовалют типу stablecoin, прив'язаних до реального активу.
  • Facebook представила Libra і гаманець для використання криптовалюти Libra в червні 2019 року. Запуск крbптовалюти запланований на першу половину 2020 року.
  • Водночас керівництво Facebook пообіцяло не запускати Libra, поки не отримає всі необхідні дозволи від державних регуляторів. Регулятори ж виступають проти.

Коментарі - 1

+
0
zyrandol
zyrandol
22 січня 2020, 14:29
#
Правильно, крипту государства жмут конкретно. Так Водафон заработают намного больше, пока Фейсбук будет разбираться со всеми своими проблемами
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися