Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 січня 2020, 16:22

Субсидію боржникам за комуналку не призначають. Але можуть бути винятки

Субсидію не призначають, якщо в домогосподарства є прострочена більше місяця заборгованість по оплаті житлово-комунальних послуг на суму від 1400 грн. Про те, які можуть бути винятки, роз'яснили в Мінсоцполітики.

Субсидію не призначають, якщо в домогосподарства є прострочена більше місяця заборгованість по оплаті житлово-комунальних послуг на суму від 1400 грн.
Фото: unn.com.ua

У яких випадках можуть призначити субсидію

Як пояснили в Мінсоцполітики, житлова субсидія у разі заборгованості по оплаті ЖКП призначається з початку опалювального сезону за таких умов:

  • якщо є документальне підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію;
  • якщо боржник оскаржив заборгованість в судовому порядку.

Положенням Кабміну №848 передбачено, що за наявності заборгованості субсидія може бути призначена на підставі рішення комісії місцевої влади з урахуванням конкретних обставин, що склалися.

Читайте також: Як оформити субсидію онлайн (покрокова інструкція)

«Рішення про призначення чи відмову в призначенні житлової субсидії в таких випадках приймає комісія», — йдеться в повідомленні.

У Мінсоцполітики також нагадали, що облік заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг належить до повноважень організацій-постачальників житлово-комунальних послуг.

Раніше повідомлялося

  • Із січня українці будуть отримувати дві платіжки за газ: одну за споживання газу, другу — за його транспортування. Вартість послуги за доставку газу будуть розраховувати індивідуально для кожного споживача. А розмір плати буде залежати тільки від обсягу споживання.

Читайте також: Правила надання субсидій у цьому сезоні змінювати не будуть

Коментарі - 8

+
+96
bonv
bonv
5 січня 2020, 16:45
#
Головне з  1 січня 2020 року в порівнянні з груднем 2019 року ціна на газ зросте на 28,6% - з 4277 грн до 5500 грн - Нафтогаз України.
А народ нехай собі мастить голову з тими субсидіями - зе-ініціативи.
+
+8
Sozdatel
Sozdatel
6 січня 2020, 14:10
#
Субсидии режут и чем дальше - тем больше ограничений, по которым уже не положена субсидия.. Идем к тому что без благодарности и субсидию не получишь.. Однозначно «Перемога»
+
+96
bonv
bonv
5 січня 2020, 16:46
#
В бюджет заклали на 8 млрд грн менше ніж у 2019 році.. От тепер і шукають як зменшити кількість субсидантів.. Зробимоїхразом..
+
0
Sozdatel
Sozdatel
6 січня 2020, 14:12
#
Срочно провести обучающий треннинг «Как обьяснить оленям что их место в стойле» Тем, кто всеже не выполняет план по отсеиванию кандидатов - «Вы нам не подходите, эта работа не для вас»
+
+37
Васян Васькин
Васян Васькин
5 січня 2020, 16:53
#
Если должник обжаловал задолженность в судебном порядке. (С)


Так судиться можно годами , а потом подавать апелляции . И это будет длиться вечно . 
Не могу понять ,  почему я ,  должен , платить все налоги , оплачивать коммунальные услуги по тарифам для предприятий , следить ,  что бы все платежи в бюджет и коммунальным службам были оплачены вовремя и в полном объёме ,  а кто то может просто не платить за то чем пользуется  и спокойно спать ? Может я глупее других ?
+
0
Дмитрий Карпеев
Дмитрий Карпеев
9 січня 2020, 8:16
#
Для назначения субсидии в таком случае достаточно ухвали про відкриття судового провадження
+
+6
troeschina
troeschina
6 січня 2020, 1:45
#
Я вот знаю двух субсидиантов, которым до сих пор субсидию назначили, но не начислили на карточку банка. Обещают в январе. А уже третий месяц, как счета за отопление приходят. И как с минимальной пенсии, без помощи родных не обзавестись долгом?
Все года исправно начислялась субсидия, сейчас пришли успешные зе-команда.
+
0
Sozdatel
Sozdatel
6 січня 2020, 14:14
#
Продать своим за половину стоимости имущество должника, еще половину раздерибанить аля «юридические, судебные, валерьяночные и т.д. издержки» а остачу перечислить должнику на карточку.. На аренду хаты должно хватить минимум на год вперед, а дальше мыло, петля, «перемога»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися