Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 грудня 2019, 11:49

Суд повернув Дельта Банку неправомірно виведений актив на суму $87 мільйонів

Північний апеляційний господарський суд повернув Дельта Банку неправомірно виведений актив на суму $87, 29 млн. Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування.

Північний апеляційний господарський суд повернув Дельта Банку неправомірно виведений актив на суму $87, 29 млн.
Фото: zn.ua

Рішення суду

Північний апеляційний господарський суд рішенням від 17 грудня 2019 року постановив повернути Дельта Банку право вимоги грошових коштів на суму $87,29 млн.

Зазначається, що в 2012 році Дельта Банк виступив поручителем і уклав договір застави з австрійським Meinl Bank. В рамках договору Дельта Банк перерахував свої кошти на кореспондентські рахунки в Meinl Bank в якості забезпечення зобов'язань компанії «Силістен Трейдінг ЛТД» за її кредитним договором з австрійським банком.

У березні 2013 року Дельта Банк і компанія «Калума Холдинґз Лімітед» уклали договір про залучення $96,7 млн на умовах субординованого боргу. У 2015 році Дельта Банк списав $87,29 млн за невиконання компанією «Силістен Трейдінг ЛТД» своїх зобов'язань перед Meinl Bank.

Так Дельта Банк отримав право вимоги від компанії «Силістен Трейдінг ЛТД» повернути зазначені кошти, однак завдяки договором поступки це право перейшло до компанії «Калума Холдинґз Лімітед». Це сталося за два місяці до введення в Дельта Банк тимчасової адміністрації.

Тепер суд визнав недійсним договір уступки, дозволивши Дельта Банку вимагати ці кошти і завершив багаторічні розгляди щодо зазначеної суми.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися