Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 грудня 2019, 8:58

Зеленський підписав ще один закон про зменшення тиску на бізнес

Президент підписав закон «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду». Закон № 367 — ІХ Рада підтримала 12 грудня. Про це повідомила прес-служба Офісу Президента.

Президент підписав закон «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду».
Фото: ukrinform.ua

Що передбачає закон

Закон спрямований на зменшення корупційних ризиків в діяльності посадових осіб при перевірках, а також на посилення захисту споживачів у разі, якщо на ринку виявлена небезпечна нехарчова продукція.

Документ погоджує українське законодавство з європейським у сфері державного ринкового нагляду.

Закон усуває дублювання контролю за окремими видами продукції та уніфікує різновиди перевірок нехарчової продукції. Це дозволить уникнути зловживань.

Читайте також: Зеленський оголосив війну тіньовому бізнесу

Документ встановлює чіткі та прозорі вимоги до інспекторів органів ринкового нагляду та суб'єктів господарювання щодо переліку та термінів надання документів при проведенні перевірки.

Підстави для перевірки за законом

Згідно з документом, перевірка характеристик продукції у її виробників проводиться лише в разі, якщо є документально підтверджені підстави вважати, що продукція є небезпечною, становить ризик або не відповідає певним вимогам внаслідок дій чи бездіяльності виробника такої продукції.

Закон передбачає відповідальність суб'єктів господарювання у вигляді штрафів за порушення законодавства у сфері ринкового нагляду.

Раніше повідомлялося

  • Наприкінці вересня президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу та Кримінального процесуального кодексу щодо зменшення тиску на бізнес».

Коментарі - 2

+
0
gaevie
gaevie
24 грудня 2019, 9:42
#
Устал бедняжка...!
+
0
sadbuttrue
sadbuttrue
24 грудня 2019, 10:25
#
Розберись краще з оцим! Це за наші податки! https://www.epravda.com.ua/news/2019/12/24/655242/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися