Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 листопада 2019, 11:50

Чистки на небанківському ринку не буде — НБУ

Національний банк не має наміру проводити «чистку» на ринках небанківських фінансових послуг. Про це на конференції FinRetail заявив голова департаменту ліцензування НБУ Олександр Бевз.

Національний банк не має наміру проводити «чистку» на ринках небанківських фінансових послуг.
Фото: twitter.com

Що зміниться для небанківських компаній

«Є таке цікаве упередження. Дехто вважає, що те, що відбувалося на банківському ринку, тепер буде відбуватися і на небанківському. І з 1900 небанківських компаній залишиться, наприклад, 1000. Але цього не буде. Думаю, навпаки», — запевнив Бевз.

За його словами, НБУ планує відмінити цілу низку вимог до небанківських компаній. Це спростить правила роботи на ринку. Бевз вважає, що кількість компаній не повинна зменшуватись, оскільки на їхні послуги є величезний попит.

Читайте також: «Спліт»: Що НБУ обіцяє небанківським фінустановам

«За останні 5 років кількість фінансових компаній зросла в 10 разів. То чому ж ринок має зараз скоротитися?», — запитав Бевз.

Водночас голова департаменту НБУ наголосив, що регулятор не планує штучного скорочення компаній. «Але якщо йдеться про невиконання базових вимог, ідеться про те, що споживач незахищений, тут не може бути жодних компромісів», — обіцяє Бевз.

Читайте також: Раді пропонують посилити відповідальність керівників небанківських фінустанов

Раніше повідомлялося

  • 12 вересня Рада підтримала в цілому законопроект про так званий спліт. Він ліквідовує регулятор небанківських фінансових установ — Нацкомфінпослуг. Його функції розподіляться між НБУ та комісією з цінних паперів.
  • Мета закону — покращити регулювання у сфері фінансових послуг. Він приводить регулювання і нагляд у небанківському фінансовому секторі у відповідність з міжнародними стандартами.
  • У межах закону, до 30 червня 2020 року включно регулюванням ринку буде займатися Нацкомфінпослуг. Але вже з 1 липня 2020 року цю функцію буде виконувати Національний банк.

 Рейтинг МФО: які компанії найбільш відкриті до клієнтів

Коментарі - 3

+
0
QGS
QGS
29 листопада 2019, 13:29
#
Чёрный рынок вздохнул с облегчением;)
+
0
Dodikk
Dodikk
29 листопада 2019, 14:06
#
Вчера на межбанке был оборот средств в суме 94 миллиона долларов.Какой черный рынок,с такими оборотами даже покупка порше очередным мажором внесет свои корректировки на курс.
+
0
MaxTirpiz
MaxTirpiz
29 листопада 2019, 15:23
#
Манивео-Динеро аплодируют стоя.  Теперь штрафы за просрочку будут 100 % суммы долга в день. Торговля наркотой курит в коридоре.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися