Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 листопада 2019, 11:30

Частка безготівкових розрахунків до кінця 2020 року складе 55% — НБУ

Національний банк планує підвищити частку безготівкових розрахунків платіжними картками до кінця 2020 року до 55% з поточних 50%. Про це повідомляє прес-служба НБУ в Facebook з посиланням на слова заступника глави НБУ Сергія Холода.

Національний банк планує підвищити частку безготівкових розрахунків платіжними картками до кінця 2020 року до 55% з поточних 50%.
Фото: facebook

Плани Нацбанку

«Частка безготівкових розрахунків платіжними картками вже досягла близько 50%, що повністю відповідає планам НБУ, згідно з яким до кінця 2020 року частка безготівкових розрахунків повинна складати 55%», — повідомив Холод.

За його словами, значну роль у популяризації cashles-платежів відіграє розширення безконтактної платіжної інфраструктури та новації. Наприклад, збільшення кількості POS-терміналів, засобів для безконтактної оплати.

Читайте також: 80% операцій з платіжними картками в Україні — безготівкові

Водночас в НБУ збираються оновити сферу регулювання платіжного ринку.

Для цього створили робочу групу, яка розроблює  проект закону про платіжні послуги. Повідомляється, вже найближчим часом Нацбанк винесе документ на публічне обговорення.

Крім того, за словами Холода, Національний банк працює над впровадженням міжнародного стандарту обміну повідомленнями між фінансовими організаціями ISO 20022. Це дозволить гармонізувати український платіжний простір з світовим і спростить взаємодію між українськими та міжнародними платіжними системами.

Раніше повідомлялося

  • Раніше НБУ запропонував підприємствам торгівлі, громадського харчування і послуг, які застосовують реєстратори розрахункових операцій (РРО), надати можливість власникам платіжних карток за потреби отримувати готівку з кас.
  • Проект постанови оприлюднений для громадського обговорення, яке триватиме до 15 грудня.

Коментарі - 1

+
+15
QGS
QGS
29 листопада 2019, 13:09
#
Не нужно быть Вангой чтобы это спрогнозировать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися