Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 листопада 2019, 17:10

Засновник Alibaba розповів, чому традиційним банкам буде складно

Традиційним банкам буде все складніше, оскільки в майбутньому зміниться підхід до торгівлі, логістики, кредитування, заощаджень і всієї банківської системи. Таку думку висловив китайський мільярдер, засновник Alibaba Group Джек Ма на Київському міжнародному економічному форумі 2019. Про це повідомили журналісти Finance.ua.

Традиційним банкам буде все складніше, оскільки в майбутньому зміниться підхід до торгівлі, логістики, кредитування, заощаджень і всієї банківської системи.
Фото: finance.ua

З якими викликами зіткнуться банки

«Уже сьогодні багато банків стикаються з викликами. Їм здається, що зараз непросто. Але повірте, це тільки початок», – запевняє мільярдер.

За його словами, щоб вижити, банки повинні трансформувати свої підходи і систему роботи.

Читайте також: Банки-невидимки — банки майбутнього

«У наш час банкам легко підтримувати великі корпорації. Але в майбутньому, на мій погляд, вони повинні зосередитися на співпраці з дрібним бізнесом та молоддю, фокусуватися на онлайн-обслуговуванні. У них не вийде змінити клієнтів, тому єдиний вихід – змінювати себе», – наголосив засновник Alibaba.

Довідка про Alibaba group

  • Alibaba group заснована в 1999 році. Зараз це найбільша китайська компанія з ринковою капіталізацією 460 мільярдів доларів.
  • Компанія володіє торговим майданчиком AliExpress.
  • Bloomberg оцінює статки засновника компанії Джека Ма $41,8 млрд — він друга найбагатша людина в Азії.
  • 10 вересня 2019 року засновник Alibaba Джек Ма офіційно пішов у відставку з посади голови ради директорів китайської компанії.

Коментарі - 4

+
+31
QGS
QGS
8 листопада 2019, 17:36
#
Банком в дальнейшем будет выжить сложно) Ощутили уже на 100% когда рухнули половина Банков;)
+
+79
Андрей Иванов
Андрей Иванов
8 листопада 2019, 17:53
#
Банки работают более 500 лет, практически с момента возникновения письменности, ростовщики несколько тысяч лет. Ничего за это время практически не изменилось, только технические средства. Никакие китайцы, криптовалюты и другие новшества не изменят основных принципов этой системы.
+
+21
squeez
squeez
8 листопада 2019, 18:40
#
+14, Именно в точку, именно только технические средства, которые конечно же и в будущем будут развиваться все эти (кэшбэки, безнал/ скидки/ купоны/ розыгрыши/ переводы все возможныне / покупка валюты онлайн и.т.п..) - это все будет развиваться под клиента и это хорошо!
+
0
Григорий П
Григорий П
11 січня 2020, 5:42
#
В том то и дело, что ничего не изменилось, только сейфы стали тяжелее и банкиры жаднее, - поэтому банки в традиционном понимании в скором времени и испустят дух
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися