Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 вересня 2019, 11:46

Дохід, накопичення або доступ до грошей — депозити для будь-яких цілей

Українці все охочіше довіряють свої гроші банкам — про це говорить статистика НБУ. Тільки за перші 6 місяців цього року в цілому за банківською системою населення збільшило обсяг депозитного портфеля в гривні на +25,1 мільярди гривень або + 9,37%.

За цей же період більш ніж на +1,5 млрд. грн. або + 20,11% збільшив обсяг гривневих вкладів населення ПУМБ, який за результатами першого півріччя увійшов до топ-5 банків за обсягом приросту депозитного портфеля фізосіб у гривні.

Зараз ПУМБ посідає 7-е місце серед банків за розміром депозитного портфеля населення. 85% його вкладників відкривають депозити повторно. Багато в чому завдяки лояльності своїх клієнтів ПУМБ увійшов до першої десятки Рейтингу стійкості «Мінфіну». Відзначимо, що інші позиції в ТОП-10 зайняті банками з іноземним і державним капіталом.

Для тих, хто шукає вигідний варіант вкладення грошей, «Мінфін» підібрав 3 депозити від ПУМБ:

«Дохідний» — зберігайте наявний капітал з максимальною відсотковою ставкою і щомісячною виплатою відсотків.

«Накопичувальний» — накопичуйте на мрію легко, завдяки можливості поповнення без обмежень та щомісячної капіталізації відсотків.

«Вільний» — ваші тимчасово вільні кошти завжди під рукою 24/7: вільне поповнення та зняття в будь-який момент онлайн зі збереженням всіх нарахованих відсотків.

Всі вони доступні в гривні, доларах і євро. Орієнтовну суму доходу можна розрахувати за допомогою онлайн-калькулятора на сторінці з описом вкладу.

Депозит «Вільний»

Не всі готові розлучитися з грошима на тривалий період без можливості забрати їх в потрібний момент. Спеціально для таких клієнтів, які люблять фінансову свободу, ПУМБ пропонує вклад «Вільний».

Як випливає з назви, доступ до рахунку відкритий клієнтові в будь-який час. І якщо раптом знадобляться гроші, не проблема — всю суму вкладу або його частину можна зняти достроково. Зробити це можна цілодобово прямо в мобільному додатку ПУМБ Online. В цьому випадку кошти автоматично переказуються на картковий рахунок клієнта.

Важливо: при достроковому розірванні депозиту відсотки не втрачаються. Банк не робить перерахунок, і клієнт отримує повну суму депозиту разом з усіма нарахованими за ним відсотками.

Поповнити депозит також можна в будь-який час на будь-яку суму протягом дії вкладу. Це зручно робити в безготівковій формі, переказавши гроші з карткового рахунку ПУМБ. Поповнити депозит також можна готівкою через касу: в цьому випадку встановлена ​​мінімальна сума поповнення: 100 грн або 20 доларів/євро. Для інтернет-банкінгу або мобільного додатка ПУМБ Online таких обмежень немає.

Зазвичай банки за депозитами з такими гнучкими умовами пропонують далеко не найвигідніші відсоткові ставки. У той час як вкладники ПУМБ за депозитом «Вільний» в гривні отримують 12% річних.

Умови депозиту «Вільний»

Валюта депозиту

Мінімальна сума вкладу

Термін вкладу, дні

Відсоткова ставка*, річних

UAH

100 грн

184

12%

USD

10 $

184

0,8%

EUR

10 євро

184

1,2%

*- відсоткові ставки вказані до оподаткування, станом на 13.09.2019р.

Відсотки за вкладом виплачуються щомісячно. Вони автоматично перераховуються на картковий рахунок в ПУМБ, який відкривається разом з депозитом.

Особливості депозиту «Вільний»

Автоматична пролонгація за цим вкладом не передбачена, проте клієнти можуть самостійно продовжити його у вигляді будь-якого депозиту «до запитання» в тій же валюті. Для цього потрібно звернутися в те відділення банку, де був оформлений депозитний договір, і підписати додаткову угоду до нього. Або ж провести цю операцію самостійно через ПУМБ Online. Зробити це можна протягом останніх 10 календарних днів терміну дії вкладу «Вільний».

Варто враховувати, що на депозит «Вільний» не поширюються умови програми лояльності.

Оформити депозит можна через інтернет-банкінг або мобільний додаток ПУМБ Online (при наявності діючого карткового рахунку у валюті депозиту, відкритого в ПУМБ з необхідною сумою грошових коштів) або в будь-якому відділенні ПУМБ. Щоб відкрити картковий рахунок у відділенні, клієнту достатньо пред'явити оригінал паспорта та коду ІПН (при наявності).

Депозит «Накопичувальний»

Цей вклад цікавий високою відсотковою ставкою, а також можливістю поповнювати його на будь-яку суму в будь-який момент протягом терміну дії депозиту. Найзручніше це робити в онлайн-банкінгу ПУМБ Online, переказуючи будь-яку суму зі свого карткового рахунку в ПУМБ. При поповненні депозиту через касу банку потрібно вносити мінімум 100 гривень або 20 доларів/євро.

Дострокове зняття грошей за цією програмою не передбачено — ні часткове, ні всієї суми. Зате є можливість відкрити короткостроковий депозит на 3 місяці. Але якщо ви плануєте оформити валютний вклад, кошти краще розмістити на півроку — відсоткова ставка в цьому випадку трохи вища.

Умови депозиту «Накопичувальний»

Валюта депозиту

Мінімальна сума вкладу

Відсоткові ставки*, річних

3 міс.

6 міс.

UAH

5 000

16%

16,5%

USD

1 000

1,8%

2,3%

EUR

1 000

2%

2,5%

*Відсоткова ставка вказана до оподаткування, станом на 13.09.2019р.


Ще один плюс депозиту «Накопичувальний» від ПУМБ полягає в тому, що відсотки за ним виплачуються щомісяця, з капіталізацією. Це означає, що отриманий за місяць дохід автоматично додається банком до тіла вкладу, і в наступному місяці відсотки нараховуються вже на збільшену суму депозиту.

Особливості депозиту «Накопичувальний»

Вкладник може сам обирати умови пролонгації. Якщо депозит оформлений з автопролонгацією, то вклад автоматично продовжується на той самий період — за ставкою, яка діє в ПУМБ за депозитом «Накопичувальний» на момент його продовження. Якщо клієнт хоче скасувати автоматичну пролонгацію, йому слід звернутися до свого відділення банку і підписати відповідну додаткову угоду до договору. Або ж провести цю операцію самостійно через ПУМБ Online. Зробити це можна протягом всього періоду дії вкладу, за винятком дати закінчення терміну його дії. Таким же чином при необхідності можна активізувати режим автопролонгації.

Крім того, протягом останніх 10 календарних днів дії депозитного договору клієнт може продовжити договір на умовах будь-якого іншого виду строкового депозиту будь-якої терміновості в тій же валюті. Зробити це можна як через відділення банку, так і за допомогою ПУМБ Online.

Програма лояльності на цей депозит не поширюється.

Оформити вклад «Накопичувальний» можна, через інтернет-банкінг або мобільний додаток ПУМБ Online (при наявності діючого карткового рахунку у валюті депозиту, відкритого в ПУМБ з необхідною сумою грошових коштів). Для відкриття карткового рахунку клієнту достатньо пред'явити оригінал паспорта та коду ІПН (при наявності).

Депозит «Дохідний»

За цим депозитом вкладник може отримати до 17,5% річних, з щомісячною виплатою відсотків. Поповнити рахунок або зняти з нього гроші достроково не можна, зате вклад можна оформити на термін від 1 * до 18 місяців з можливістю автопролонгації.

Умови депозиту «Дохідний»

Валюта депозиту

Min. сума вкладу

Відсоткові ставки**, річних

UAH

500***

1 місяць*

13,4%

3 місяці

16,5%

6 місяців

16,9%

9 місяців

16,9%

12 місяців

16,9%

18 місяців

16,9%

USD

50***

-

2,2%

2,9%

3%

3,1%

3,2%

EUR

50***

-

2,3%

3%

3,1%

3,2%

3,5%

* депозити терміном 1 місяць відкриваються тільки в гривні; мінімальний термін депозиту в доларах США/Євро становить 3 місяці

** Відсоткові ставки вказані до оподаткування, з урахуванням умов Програми лояльності, станом на 13. 09.2019р. Відсоткові ставки в гривні вказані для суми вкладу до 299 999,99 грн.

*** вказана мінімальна сума депозиту при відкритті через ПУМБ Online. У разі відкриття депозиту у відділенні банку мінімальна сума становить 5 000 гривень/1 000 доларів США (Євро).

Особливості депозиту «Дохідний»

Для гривневих вкладів відсоткова ставка залежить від суми депозиту. Чим вона більша, тим вище дохідність. Так для вкладу на суму від 300 тис. грн передбачена надбавка + 0,2% річних, від 1 млн грн + 0,4% річних, а для депозиту понад 2,5 млн гривень + 0,6% річних

Для вкладу «Дохідний» діє Програма лояльності: клієнт отримує + 1% до відсоткової ставки в гривні і + 0,2% в іноземній валюті в наступних випадках:

  • при пролонгації діючого вкладу;
  • якщо відкриває депозит повторно протягом 30 днів після закінчення попереднього вкладу;
  • в разі розміщення нового депозиту при наявності діючого вкладу в ПУМБ;
  • при оформленні депозиту через інтернет-банкінг ПУМБ Online.

Клієнт за власним бажанням може встановлювати режим автоматичної пролонгації вкладу або скасовувати його протягом дії депозиту, за винятком останнього дня дії договору. Для цього необхідно відвідати те відділення ПУМБ, де був укладений депозитний договір, і підписати додаткову угоду. Або ж провести цю операцію самостійно через ПУМБ Online.

Також в останні 10 календарних днів терміну дії вкладу його можна переоформити на інший строковий депозит такого ж типу терміновості в тій же валюті. Це можна зробити і у відділенні банку, і через інтернет-банкінг ПУМБ Online.

Оформити вклад «Дохідний» можна через інтернет-банкінг або мобільний додаток ПУМБ Online (при наявності діючого карткового рахунку у валюті депозиту, відкритого в ПУМБ з необхідною сумою грошових коштів). Для відкриття карткового рахунку клієнту достатньо пред'явити оригінал паспорта та коду ІПН (при наявності).
 

У популярності ПУМБу серед вкладників є кілька причин. У банку стійкі фінансові показники і стабільна історія — 28 років на ринку. До того ж, як ми могли переконатися, банк активно розробляє нові продукти, які максимально враховують різноманітні потреби клієнтів. Це стосується і банківських вкладів. І, до речі, до депозиту банк без додаткових оплат видає платіжну карту з вигідним пакетом послуг «Все Карта»

ПУМБ. Банківська ліцензія НБУ №8 від 06.10.2011 р.

Коментарі - 1

+
+11
Dmitrik7
Dmitrik7
12 вересня 2019, 15:19
#
Давайте дождемся принудительного декларирования, а потом уже думать будем. В банк или в банку.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися