Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 серпня 2019, 18:17

Стокгольмський арбітраж заборонив продавати акції Промінвестбанку

Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма в ході розгляду інвестиційного спору між ВЕБом і Україною про експропріацію Промінвестбанку (ПІБ) заборонив Україні продавати акції ПІБу і зобов'язав відшкодувати ВЕБу понесені арбітражні витрати, передає Інтерфакс-Україна.

Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма в ході розгляду інвестиційного спору між ВЕБом і Україною про експропріацію Промінвестбанку (ПІБ) заборонив Україні продавати акції ПІБу і зобов'язав відшкодувати ВЕБу понесені арбітражні витрати, переда
Фото: .rbc.ua

Що це значить

«Суд задовольнив всі вимоги ВЕБа, заборонивши Україні продавати акції ПіБ, а також зобов'язав Україну відшкодувати ВЕБу понесені арбітражні витрати», — прокоментував журналістам рішення Стокгольмського арбітражу представник ВЕБа.

Рішення виносив англійський юрист Джо Тіредо, повідомив ВЕБ. Це співкерівник практики міжнародного арбітражу фірми Garrigues.

Передісторія

Акції українських «дочок» російських банків, зокрема й ПІБ, були заарештовані минулого року за рішенням українського суду у зв'язку із заявою про забезпечення позову ряду пов'язаних з бізнесменом Ігорем Коломойським компаній, які мали активи в Криму.

У червні ВЕБ повідомив, що подав в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма позов до України через порушення нею положень міжурядової угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій з РФ 1998 року. Тоді ж стало відомо, що державний виконавець виставив на продаж на біржі ПФТС 99,8% акцій ПІБа зі стартовою ціною $20,6 млн, а аукціон призначено на 28 серпня.

Читайте також: Фабрику АВК не будуть передавати Промінвестбанку до кінця 2019 року

ВЕБ назвав майбутній аукціон незаконним, і за тиждень до його проведення попросив Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма призначити надзвичайного арбітра і розглянути питання про заборону Україні реалізовувати акції ПІБа до того моменту, поки склад арбітрів не розгляне вимоги держкорпорації по суті.

Інтерес до купівлі ПІБа виявляли кілька компаній. Однак, як повідомила біржа ПФТС, жодної заявки до запланованого на 28 серпня аукціону так і не було подано.

Коментарі - 7

+
0
bonv
bonv
28 серпня 2019, 18:23
#
І бажаючих купити не було:)
+
+44
SourLemon
SourLemon
28 серпня 2019, 18:40
#
Ну если бы вы немножко внимательней читали последний абзац, вы бы не «изрыгали отсебятину» перекручивая написанное.
+
0
bonv
bonv
28 серпня 2019, 18:59
#
Виявляти інтерес і подавати заявки на участь в аукціоні — дві великі різниці…
+
+19
ekassw
ekassw
28 серпня 2019, 19:36
#
Желающие купить есть. Нет желающих купить пока идет спор о правомочности продажи. Это не одно и то же, не надо перекручивать.
+
+17
Mess
Mess
28 серпня 2019, 19:15
#
Не было заявок, тат как была заява в Стокгольме.
+
0
Григорий П
Григорий П
28 серпня 2019, 23:35
#
«запретил продавать»="наложен арест"="заморожены активы" - это норм практика всех судов морозить спорный актив на время судебной тяжбы. Хотя, скорее всего, Коломойский все же отсудит свое в счет украденного ранее рашистами в Крыму
+
0
Григорий П
Григорий П
25 жовтня 2019, 3:49
#
Другое дело, - что он не получит его, так как все пойдет в счет погашения долгов
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися