Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 серпня 2019, 18:11

ДБР проводить обшуки на митницях Волині

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) проводять сім санкціонованих обшуків на митницях ДФС, митних постах та у відділах митного оформлення у Волинській області. Про це повідомила в Facebook перший заступник директора ДБР Ольга Варченко.

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) проводять сім санкціонованих обшуків на митницях ДФС, митних постах та у відділах митного оформлення у Волинській області.
Фото: pravda.com.ua

Що відомо

За її словами, зареєстровано кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінальних злочинів, передбачених за таким такими статтями:

  • ухиляння від сплати податків і зборів;
  • підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів;
  • використання завідомо підробленого документа;
  • зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки;
  • службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

Зараз триває досудове розслідування, повідомила Варченко.

Як нагадала заступник директора ДБР, на початку липня слідчі викрили протиправну схему, в якій брали участь працівники ДФС. Вони покривали діяльність тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами і отримували за такі «послуги» відсоток.

Читайте також: Дубілет допоможе Нефьодову боротися з рейдерством і контрабандою на митниці

«Роль митників зводилася до того, що вони навмисно занижували митну вартість транспортних засобів, які імпортували за підробленими документами. У документах вказували недостовірні дані про відправника та одержувача, а також маніпулювали з інформацією, необхідною для визначення адекватної митної вартості», — пояснила Варченко.

І додала, що діяльність цієї транзитно-конвертаційної групи за сприяння волинських податківців завдала збитків державі на 190 млн грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися