Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 липня 2019, 15:00

Кабмін розширив спецмита на імпорт зрідженого газу з РФ

Уряд розширив спеціальні мита на скраплений газ, імпортований трубопроводним транспортом з Росії. Про це повідомив представник президента в Кабміні Андрій Герус, передають Українські Новини.

Уряд розширив спеціальні мита на скраплений газ, імпортований трубопроводним транспортом з Росії.
Фото: acc.cv.ua

Що відомо

«Я бачу, ви не знали, що на минулому засіданні Кабміну в постанову були включені всі відповідні коди», — написав Герус, відповідаючи на запитання експерта «Консалтингової групи А-95» Артема Куюна.

Своєю чергою, Куюн зазначив, що 1,7% імпортованого Україною газу потрапило під дію спецмита.

Нагадаємо, 17 липня Кабмін, у відповідь на розширення російських економічних санкцій, ввів спецмита на імпорт російського дизпалива трубопровідним транспортом та скрапленого газу.

Читайте також: Мита на нафтопродукти з РФ посилять монополію групи Приват (аналіз)

Так, спецмито на дизельне паливо, що постачається трубопровідним транспортом, буде становити 3,75% з 1 серпня 2019 року і 4% з 1 жовтня 2019 року. Спецмито на постачання зрідженого газу складатиме 1,75% з 1 серпня і 3% з 1 жовтня.

Раніше у Зеленського запевнили, що ціни на дизпаливо не піднімуться у зв'язку з заявою компанії Wexler, яка постачає в Україну дизель від російської держкомпанії «Роснефть» про призупинення поставок.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
30 липня 2019, 15:22
#
«В свою очередь Куюн отметил, что 1,7% импортируемого Украиной сжиженного газа попало под действие спецпошлины» - ранее некоторые «эксперты» уже пророчили что сейчас взлетят цены и т.д. А оказывается что РФ нас пугало «пшиком».
+
+30
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
30 липня 2019, 15:34
#
Надо, Герусу, съездить в Трускавец и спросить Нефедова по поводу его заявления ( которое он давал в четверг, после 17 июля) -...«Идет затяжная борьба в кулуарах. Есть лоббисты с разных сторон, которые растаскивают этот текст на куски и пытаются что-то в него вписать или вычеркнуть. Финального текста, насколько мне известно, не существует»... Ну и спросить его, что он (Нефедов) гос чиновник в рабочее время не у себя в кабинете а на курорте? И основной вопрос -что гос чиновник ( представитель исполнительной власти ) делает среди представителей законодательной ветви власти?
+
0
squeez
squeez
30 липня 2019, 20:51
#
Не усложняйте, Зе пришли, каждая метла метет по новому)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися