Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 липня 2019, 15:55

Нафтогаз покликав Газпром на переговори щодо транзиту

«Нафтогаз» пропонує призначити дату тристоронньої зустрічі з «Газпромом» і Єврокомісією для відновлення переговорів про транзит газу через Україну після 2019 року. Про це в Facebok написав виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

«Нафтогаз» пропонує призначити дату тристоронньої зустрічі з «Газпромом» і Єврокомісією для відновлення переговорів про транзит газу через Україну після 2019 року.
Фото: Lenta.UA

Що це значить

Він зазначив, якщо російська сторона чекала результатів парламентських виборів для наступного раунду тристоронніх зустрічей з транзиту з 2020 року, то ці результати вже зрозумілі. «Не буде ОПЗЖ («Опозиційна платформа – За життя») в коаліції, і не буде Бойко прем'єром», — написав Вітренко.

Тому, за його словами, у «Газпрому» вже немає причин не призначати дату наступної тристоронньої зустрічі. «Звичайно, якщо російська сторона займає конструктивну позицію щодо продовження транзиту, а не просто виграє час для продовження будівництва «Північного потоку-2» і повного припинення транзиту через Україну», — зазначив він.

Читайте також: Газпром програв Нафтогазу суди в Нідерландах і Люксембурзі

«Але головне, що до такої зустрічі потрібно було б провести консультації на технічному рівні з «Газпромом» і фахівцями Єврокомісії для підготовки проекту операторської угоди (іnterconnection agreement) і обговорення варіантів бронювання потужностей між «Газпромом» і оператором української ГТС або контракту на своп газу між «Газпромом» і «Нафтогазом». Тоді і тристороння зустріч на політичному рівні матиме шанс завершитися підписанням угод», — додав Вітренко.

На думку Вітренко, «Газпром» спеціально відкладає проведення переговорів до формування нового уряду в Україні за результатами парламентських виборів.

Коментарі - 1

+
+23
TOMAgavk
TOMAgavk
24 липня 2019, 19:08
#
А Миллер читает Витренко в «Фейсбуке»,ШО тот написал или он и знать не будет?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися