Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 червня 2019, 8:26

Державіаслужба призупинить польоти Yanair з 7 червня

Державіаслужба України прийняла рішення призупинити сертифікат експлуатанта авіакомпанії Yanair з 03:00 7 червня, що фактично означає зупинку польотів авіаперевізника. Про це йдеться в повідомленні служби на сторінці в Facebook.

Державіаслужба України прийняла рішення призупинити сертифікат експлуатанта авіакомпанії Yanair з 03:00 7 червня, що фактично означає зупинку польотів авіаперевізника.
Фото: capital.ua

Як повідомляється, рішення ухвалила постійно діюча комісія з питань сертифікації експлуатантів.

«За результатами комплексної інспекційної перевірки авіакомпанії Yanair Державіаслужба виявила низку зауважень (частина з яких критична) в організації діяльності перевізника, які можуть негативно вплинути на безпеку польотів», — заявили у відомстві.

В Державіаслужбі додали, що згідно з процедурою, сертифікат експлуатанта може бути відновлено після усунення компанією недоліків та на підставі висновків акта інспекційної перевірки, що буде свідчити про здібності авіаперевізника забезпечувати належний рівень безпеки.

 Кращі кредитні картки для мандрівників

У відомстві також нагадали, що в квітні 2019 року відбулася нарада під керівництвом міністра інфраструктури Володимира Омеляна по підготовці авіакомпаній, що здійснюють чартерні перевезення, до літнього сезону та недопущення масових затримок рейсів, викликаних технічним станом парку повітряних суден.

«Це складне, але правильне рішення. Безпека пасажирів понад усе. Ми попереджали. Перевірки тривають», — прокоментував ситуацію міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися