Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 червня 2019, 15:45

Кабмін змінив методику формування ціни на газ для населення

Кабінет міністрів змінив методику формування ціни на газ для населення. Відповідне рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні уряду, повідомляють «Українські новини».

Кабінет міністрів змінив методику формування ціни на газ для населення.
Фото: eadaily.com

Що це значить

Кабмін встановив, що ціна газу в рамках спецзобов'язань з постачання газу населенню і підприємствам ТКЕ (ПСО) прирівнюється до мінімального значення з чотирьох (без ПДВ):

  • середньої ціни вартості імпортного газу, яка склалася в процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України, за результатами газового місяця, який передує місяцю продажу/поставки — її публікує Мінекономрозвитку;
  • середньозваженої ціною місячного ресурсу газу для газового місяця продажу/поставки за результатами електронних біржових торгів на Українській енергетичній біржі до початку цього газового місяця, а також до середньої арифметичної ціни продажу/поставки газу «Нафтогазом» для промспоживачів за умови передоплати до періоду поставки газу, яка діяла в газовому місяці, що передує місяцю продажу/постачання і ціною за формулою, раніше затвердженою постановою уряду від 19 жовтня 2018 року № 867.

Читайте також: Газ для населення подорожчав на 38 копійок з 1 червня

Цим рішенням уряд вніс зміни в постанову № 293 від 3 квітня 2019 року, яким ціна на газ в рамках ПСО формувалася як середня арифметична ціна газу, за якою «Нафтогаз» пропонує газ промспоживачам за умови передоплати в попередньому до місяця постачання газовому місяці, але не вище ніж ціна, встановлена Кабміном.

У пояснювальній записці зазначається, що внесені зміни дозволять в рамках ПСО забезпечити можливість зниження ціни продажу/поставки газу НАК «Нафтогаз».

Коментарі - 4

+
0
Андрей Иванов
Андрей Иванов
5 червня 2019, 15:54
#
И что ?
+
+66
bolex
bolex
5 червня 2019, 16:20
#
Подымут тарифы вестимо.
+
+45
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
5 червня 2019, 16:42
#
..кручу верчу. обмануть хочу...
+
0
Григорий П
Григорий П
6 червня 2019, 20:45
#
Все равно рижий котяра десь намахав
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися