Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 травня 2019, 12:34

Провідні інвестбанки світу знизили виручку вперше за 3 квартали

Виручка 12 найбільших інвестиційних банків світу в січні-березні впала на 11% після підвищення два попередні квартали поспіль і склала 39,1 млрд дол. Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на дослідження аналітичної компанії Coalition.

Виручка 12 найбільших інвестиційних банків світу в січні-березні впала на 11% після підвищення два попередні квартали поспіль і склала 39,1 млрд дол.
Фото: kapital.kz

Що це означає

Сукупний дохід від операцій з сировиною склав 1,2 млрд дол., збільшившись на 6% порівняно з січнем-березнем 2018 року, переважно завдяки нафтовому сектору.

У цілому виручка банків від операцій з активами з фіксованою прибутковістю, на валютному і сировинному ринках (FICC) зменшилася на 6% — до 18,8 млрд дол.

Читайте також: Найбільші банки світу інвестують в нову криптовалюту

Доходи від торгівлі акціями та похідними інструментами в минулому кварталі впали на 21%, склавши 10,9 млрд дол. Це зумовлено, зокрема, зниженням обсягу торгів в EMEA і Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Coalition зараховує до найбільших інвестбанків світу Goldman Sachs, JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc., Bank of America Merrill Lynch, Morgan Stanley, Deutsche Bank, Barclays, Credit Suisse, UBS, HSBC Bank Plc, BNP Paribas, Societe Generale.

При цьому аналіз компанії не враховує великі австралійські та канадські банки і фінансові компанії країн з економікою, що розвивається, які відрізняються значним обсягом операцій з сировиною.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися