Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 травня 2019, 9:35

Hurma — вирішення нагальних проблем бізнесу шляхом автоматизації HR-процесів

Український портал для IT-фахівців DOU опублікував в рубриці «Голос Народу» найяскравіші з близько 7,000 відгуків, залишених для рейтингу роботодавців в 2018. Багато з цих відгуків вказують на існуючі структурні проблеми в ІТ-бізнесі.

В цілому, відгуки можна розділити на кілька категорій:

  1. Проблеми з урахуванням робочого часу, відгулів, лікарняних

  2. Проблеми з компенсацією праці, перерахунком окладів, медичною страховкою

  3. Проблеми з комунікацією з приводу робочого місця, комфорту роботи, бронюванням переговорок для созвонів і мітингів, тощо.

  4. Проблеми з участю в тренінгах, внутрішнім навчанням, менторством

  5. Проблеми із запитом та отриманням зворотного зв'язку, прозорістю оцінювання ефективності роботи співробітників

  6. Проблеми з відсутністю структурованих процесів і постановкою зрозумілих цілей і ключових результатів для проекту і компанії в цілому.

Крім цього, ми провели опитування серед учасників спільноти HR & рекрутери України. Ми запитали у фахівців, на що вони хотіли б витрачати менше робочого часу. Результати багато в чому збіглися з даними з ДОУ.

https://lh6.googleusercontent.com/QGQjMQfpr6htPKt3gbChglIzcnmypWMOjkk6xkBKYgsiPFt_12RgTtJZA1cTk7k4B-r79Qu0RBSttLWpf2pfehJLAOhLhkH2151z531vDj7kMFBeEnjHlfdJ17h2lsgbDcbtI4hu

Система HR та рекрутингу Hurma допомагає вирішити всі вищеописані проблеми — і надає набагато більше можливостей! Ми опишемо три ключові функції системи — absence management, моніторинг настрою і OKR.

https://lh5.googleusercontent.com/R-DnmQctDcYqrY-gwNi7k8EY5b5HS5wDCOYoqanXG98FEaz5hdEwaQ7MaYFmXaEhbtAS1HY7bp2Ag6MEU13g5Wi3muldkOj6ccUj8RGaVlJDmHzLxWMg1HthwW9mIB_RPTm022ly

1. Absence management — нарахування відпусток і за свій рахунок, облік лікарняних і відряджень

Зручний absence management, тобто облік лікарняних і відряджень, так само як і нарахування оплачуваних відпусток та відпусток за свій рахунок — одна з базових і рутинних завдань для HR. Як вирішує ці проблеми Hurma System? У цьому продукті у кожного співробітника є особистий профіль, в якому зберігається вся пов'язана з ним інформація: контактні дані, дати останніх зустрічей 1:1 і performance review, нараховані дні відпустки тощо.

https://lh3.googleusercontent.com/s9ZhDyhNoFuQLDf4CS98__dtj368aaTTx3-eFv9hF7Xuyz9WNrmMUOEl3sJzPcOk-WSuuy-KDizGxiTIShcqe1L1ea6UGFkOffisgebFJx3tGPAKN_tAUEh7eL21UMlemu-VxEYq

У кожному профілі вказані взяті дні відпустки за свій рахунок і лікарняні, трекаються дні відрядження і роботи з дому. Оформлення заявок на оплачувану відпустку або відпустку за свій рахунок реалізовано у вигляді простого запиту, економлячи час і нерви як співробітника, так і HR-ів та менеджерів.

https://lh3.googleusercontent.com/-smqQUFfCm1uxC6OTOBdtQB1W1y6GHuI125sYy0h15pJ5BKWETYs8foZ8sj3uajdDsChbqqI2BgR6JG0H9HbBOvlEWgEn9pwZAIic6BgPSqWCInow_Qgo3u9GrLAX5X5sA5vgV18

Таким чином, розрахунок лікарняних, нарахування та оформлення відпусток — весь absence management, який становить значну частину рутинної і нецікавої роботи HR-відділу — ведеться в Hurma автоматично.

2. Моніторинг настрою співробітників

У Hurma System реалізований функціонал перевірки настрою. При вході в свій обліковий запис, кожен співробітник поділиться хорошим відгуком або може висловити своє невдоволення і повідомити HR про існуючу проблему.

https://lh4.googleusercontent.com/_3HDn-A_IX6IIny_8pdBzhmEG4hZdpepcccJHtJF3-zY7Lh5cYqZLqT8CmIpHFVPxAvAKA1vbcSCDA2oZQdYZ1MoVn2jWXo7aeyKVucsmoQ32MrQhi8J5hdKDL06Zn4S73MitapN

На основі таких коментарів менеджери можуть прийняти рішення про подальші дії.

https://lh3.googleusercontent.com/3T2fonsjG_FzDvY_nmZaj9nGFImtva3U6FRAS8UbHMWOynNpLEXYOsjN-rwiCWSHIJWqLq3xG-G97fvlUNpg05B575xB--czxqdnEBx1Vw-WLGJqgKBv53ZqH4dJWSvzgwB5S171

За 1 погляд на екрані можна побачити всі проблеми, про які повідомили співробітники, і оперативно прореагувати на них.

Настрій ваших співробітників — життєво важливий компонент успіху для стартапу або невеликої компанії. Зручний моніторинг настрою співробітників, що надається Hurma System, допомагає тримати руку на пульсі ситуації в компанії і оперативно реагувати на проблеми, що знижують продуктивність співробітників.

З іншого боку, цей інструментарій дуже корисний компаніям з тисячами співробітників або розподіленим територіально, де у HR-фахівця фізично немає можливості за день побачитися з усіма.

3. OKR — побудова ієрархії цілей для компанії

Одна з найкращих методологій постановки завдань і успішного контролю їх виконання — OKR (Objectives and Key Results), докладно описана в блозі Hurma.

https://lh4.googleusercontent.com/L9Ue_t8ZqUugU60PzFVOGkNt_gywGnzQu9fOQ8bCDxHgGNOC9xWOjiLQ6QfQdxHIrLgvdB38BOtdQAjV1xo35QMBBO7ua__es-JqeHHugS-WNjP7QHsnODO7f5VZT_08N1zdTH7C

У двох словах — це методика побудови ієрархії цілей для всієї компанії і кожної команди окремо, щоб кожен співробітник бачив, як його робота впливає на успіх компанії.

https://lh6.googleusercontent.com/SW10i2yGwHru0fOrkH9FSl6jAsVcp4z3nQmLc0_UvcMBBCmINtCMI0dM2fvJ8YTLcfLenc6rk_8r8sKqmbLHDFfNe1anH8PvNxbQ2b0zYUoQF9Vuf1CszZ8WFo4qsJrvfxFyI2dz

Крім того, OKR дозволяє оцінювати ефективність досягнення цілей за кількома ключовими результатами, дозволяючи співробітнику проявити свої особисті якості.

https://lh6.googleusercontent.com/t2-L_K1KUbvCzRm5f3TipIYCD8mn7VpB37VTN1sWd_sJ0fIWhJ7ll3HXGQ9kIP9KY5DJ776P1lxKXQSJqgO7ouf7dwGRis--PPEgS46MoOD_4wbIw6Kfzfw6NgkxN9oH994n3wNF

Додаткові можливості системи Hurma: performance review, зручне управління рекрутінгом, синхронізація з календарем

Вище ми показали, як Hurma вирішує всі проблеми в роботі HR-відділу, описані респондентами опитувань на DOU і в співтоваристві HR & рекрутери України. Але наш продукт надає набагато більше можливостей.

Наприклад, в Hurma System реалізована концепція проведення періодичних performance review, на яких менеджмент і HR-менеджери обговорюють зі співробітником його роботу за минулий період, проблемні моменти та шляхи для поліпшення результатів.

https://lh4.googleusercontent.com/rDKlexAWhy7DBW04qyBmovo6BZwjPIoa5NYXxXW_HYfJHD_eu44ThzpNx7D82w5eSa0oOuPbguji8-Jjt_85b-ginKDhFEWqfHo8Tpwq2LjvrXR5dmAehkKND1KRnBN_jjQow9NY

Таким чином, існує прозорий і зрозумілий всім механізм, що допомагає керівництву періодично оцінювати ефективність роботи співробітника і допомагати йому вирішити проблемні моменти. Записи про всі performance review зберігаються в системі, дозволяючи з легкістю оцінювати професійне зростання співробітника за обраний період часу. Це, в свою чергу, є одним з факторів, що впливають на перегляд окладу.

Hurma автоматизує рекрутинг. В системі вже реалізовані базові функції рекрутингу:

  • Зручне створення вакансій,

  • Деактивация і активація вакансій за необхідністю,

  • Відстеження активності за кожною вакансією.

До того ж, в квітневому оновленні системи функціонал Hurma System в частині рекрутингу був значно розширений на основі фідбеку від користувачів:

  • Було запроваджено пошук за вакансіями і здобувачами

  • Додані різні фільтри для зручного сортування результатів

  • Кандидатів можна прив'язати до кількох вакансій

  • Декілька рекрутерів можуть працювати з одним кандидатом.

https://lh3.googleusercontent.com/NEd6nZlNieNbYTMfk9r5mWhfbYA53ve2vn7D6OPPCWGlzoK3K0HJwcXrtf6vcfhhX4WSWh23yTRe9FljwUXPYImq6_Rt_SHP2xiOohz3D6AZ6IR2l_TmBaQkVUg1ZKGW5zTv_k3v

Hurma автоматизує онбордінг/адаптацію. Процес вливання співробітника в нову команду неймовірно важливий, і гнучкість системи Hurma дозволяє автоматизувати багато аспектів цього процесу, наприклад:

  • Розробити індивідуальні програми адаптації для кожного співробітника,

  • Запланувати і відстежувати Welcome interview та Adaptation meeting,

  • Організувати Probation, Internal training та інші активності.

Ми детально розписали це в статтях про онбордінг і адаптацію та топ 10 помилок при онбордінге.

Hurma взаємодіє з Google календарем. В системі Hurma зберігаються такі дані як дні народження співробітників, кількість дітей у них і їх дні народження, річниці різних подій, важливих як для компанії, так і для окремих співробітників. Крім того, можна підключити Google календар для зручного обліку державних та релігійних свят і синхронізації завдань співробітників.

https://lh3.googleusercontent.com/luOVAJGanrHdsS9JqM5MTNjJPJBCD8_qFdDtVxzDOtcsEbm-8640L0xOCAQEPev5anLDFKPdxB08EJ9nVLCjSrkPi8nzF-BMJTG7KuVpudP9W1tLDDauZa38gA3nn8ARwFsIZa0N

Погодьтеся, будь-якій людині приємно, коли компанія пам'ятає про знаменні для неї події, її родину, і робить подарунки і поздоровлення до днів народження малюків. Саме такі деталі допомагають значно підвищити лояльність і мотивованість співробітників.

Крім цього, Hurma System допомагає автоматизувати онбордінг і навчання персоналу. Створюючи ланцюжки подій, HR-менеджер може підготувати цикл зустрічей з ментором або прослуховування лекцій з корпоративного навчання. У майбутньому цей інструментарій буде доопрацьовуватися і виноситися в окремий блок.

Висновки: Hurma System — єдина система для управління рекрутингом, HR-процесами та OKR

https://lh4.googleusercontent.com/s3McpqjZdDivAZxLf-jNB0YALuyrHTbm7uClPmu1ehP67r4RZgNq5qnCycqb14jnYZFhC_i868RgSdsZjPeejAzS5y8jM4fPPIYsC11KdmUttTvWjlYXHYKbKyH5-cnUMYT4pumf

Ми докладно показали, як Hurma System автоматизує більшість завдань HR-відділу і рекрутерів і допомагає ефективно проводити онбордінг та адаптацію персоналу, ставити цілі для команди і оцінювати їх виконання за ключовими результатами, моніторити настрій співробітників і збирати статистику. Функціонал Hurma постійно збагачується і доопрацьовується відповідно до фідбеку від користувачів, щоб ще краще відповідати запитам наших клієнтів.

Сподіваємося, Hurma System стане вашим надійним помічником і допоможе вирішити багато проблем бізнесу через автоматизацію і поліпшення роботи HR-відділу!

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися