Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 травня 2019, 12:19

Google представив синхронний голосовий перекладач Translatotron

Google представив програму, що дає змогу синхронно перекладати голосові повідомлення людини з однієї мови на іншу, — Translatotron. Про це пише UBR.ua.

Google представив програму, що дає змогу синхронно перекладати голосові повідомлення людини з однієї мови на іншу, — Translatotron.
Фото: medium.com

Що відомо

Досі звичний нам Google Translate спочатку перекладав вимовлені слова в текст, а вже потім перетворював текст у голос на обраній користувачем мові. Нова ж програма дозволить робити це безпосередньо і майже миттєво.

Ще однією особливістю нового сервісу стане функція наслідування — програма зможе імітувати голос автора повідомлення і навіть темп його мовлення.

Читайте також: Google запустив сервіс для планування подорожей

Translatotron використовує мережеву модель «послідовність-послідовність», яка приймає голосове введення, обробляє його як спектрограму (візуальне уявлення частот) і генерує нову спектрограму цільовою мовою.

У результаті, як повідомляють в Google, нова програма володіє низкою переваг порівняно з наявними нині методами. Вона працюватиме швидше, кількість помилок істотно скоротиться. Обробка вимовлених слів, які не потребують перекладу (наприклад, імена власні) покращиться.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися