Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 травня 2019, 16:34

Конкурс «Краща монета року»: НБУ визначив півфіналістів. Фото

НБУ визначив переможців першого етапу щорічного конкурсу «Краща монета року України». Найбільше голосів отримали монети «100-річчя випуску перших поштових марок України», набір монет «До 100-річчя Національної академії наук України», «Копання картоплі». Про це повідомила прес-служба Нацбанку.

НБУ визначив переможців першого етапу щорічного конкурсу «Краща монета року України».
Фото: НБУ

Монети-переможці

Найбільшу кількість голосів в номінації «Краща монета» отримали монети «100-річчя випуску перших поштових марок України», набір монет «До 100-річчя Національної академії наук України» та «Копання картоплі».

У номінації «Краще розкриття теми» найбільшу кількість голосів у набору монет «До 100-річчя Національної академії наук України», «Любомир Гузар», «До новорічних свят».



У НБУ нагадали, що перший етап конкурсу проходив з 1 лютого по 1 квітня 2019 року, і в ході цього етапу проголосували понад чотири тисячі осіб. Вони заповнювали анкети в будівлях регулятора, банків-дистриб'юторів, через Асоціацію нумізматів і надсилали електронною поштою.

Читайте також: НБУ хоче розширити канали продажу пам'ятних монет

Також повідомляється, що незабаром відбудеться другий етап конкурсу, під час якого члени спеціально створеної комісії таємним голосуванням визначать кращу монету 2018 року.

Раніше повідомлялося, що Національний банк в 2018 році реалізував на внутрішньому ринку майже 3,1 мільйона штук монет, що в 2,5 раза більше показника 2017 року.

Коментарі - 1

+
0
allexpl
allexpl
6 травня 2019, 21:55
#
Копание картошки в полуфинале? Самая жуткая монета 2018 года???
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися