Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 квітня 2019, 10:27

Банки будуть повідомляти виконавців про рахунки боржників — НБУ

Нацбанк визначив механізм повідомлення банками органу держвиконавчої служби або приватного виконавця про рахунки фізичних осіб, внесених до Єдиного реєстру боржників. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Нацбанк визначив механізм повідомлення банками органу держвиконавчої служби або приватного виконавця про рахунки фізичних осіб, внесених до Єдиного реєстру боржників.
Фото: delo.ua

Що це значить

  • Банк зобов’язаний перевірити наявність інформації про клієнта-фізичну особу у день відкриття або закриття її рахунку у Єдиному реєстрі боржників.

Якщо рахунок відкривається на ім'я фізичної особи, внесеної до Єдиного реєстру боржників, зокрема через відокремлені підрозділи банку, або здійснюється закриття рахунка такою особою, банк зобов'язаний у день відкриття або закриття рахунка повідомити про це зазначених у Єдиному реєстрі боржників виконавців.

Відповідний механізм та форму повідомлення містить Положення про порядок надання банками інформації про відкриття/закриття рахунків фізичних осіб, унесених до Єдиного реєстру боржників, до органів державної виконавчої служби або приватних виконавців.

Що це дасть

  • Сприятиме запобіганню відчуження майна боржником, внесеним до Єдиного реєстру боржників;
  • Посиленню захисту прав і інтересів дітей, покращенню їх матеріального забезпечення у випадках, якщо батьки не дійшли згоди щодо способу утримання дітей і такий спосіб утримання дітей визначається судом.

Положення набирає чинності з 19 квітня 2019 року.

Коментарі - 3

+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
19 квітня 2019, 10:35
#
Сообщать исполнителей? Или уведомлять? Исправьте.
+
0
Анна  Недогибченко
Анна Недогибченко
19 квітня 2019, 10:37
#
Спасибо, исправили
+
+15
Буква Ґ
Буква Ґ
19 квітня 2019, 10:57
#
Филькина граммота.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися