Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 квітня 2019, 11:43

Кабмін перевірить бюджетні витрати у п'яти міністерствах

Уряд схвалив розроблений Мінфіном проект розпорядження про проведення у 2019 році оглядів витрат державного бюджету в окремих сферах. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Уряд схвалив розроблений Мінфіном проект розпорядження про проведення у 2019 році оглядів витрат державного бюджету в окремих сферах.
Фото: nsn.fm

Кому очікувати на перевірки

  • У 2019 році до огляду витрат будуть залучені п’ять міністерств: МОН, МОЗ, Міненерговугілля, Мінсоцполітики та Мінагрополітики, в яких буде проведено огляди витрат у дев’яти сферах.

Що це дасть

  • Як сказано в повідомленні, огляд витрат покаже, чи доцільно розподілені державні кошти, та допоможе виявити неефективні або неактуальні видатки.
  • Таким чином, буде зрозуміло, які з програм заслуговують кращого фінансування, або, навпаки, кошти з яких варто перерозподілити на інші програми.

Читайте також: Держбюджет пішов у мінус на 25 мільярдів

Як проведуть перевірки

Огляди витрат будуть проводити спеціально створені робочі групи, до складу яких увійдуть представники відповідних міністерств та Мінфіну, а також незалежні експерти.

Робочі групи представлять пропозиції щодо можливих варіантів досягнення цілі огляду, які мають бути цілком реальними для практичної реалізації.

До 1 грудня 2019 року робочі групи мають подати звіти про огляди витрат у відповідних сферах до Кабміну. Зазначені міністерства мають оприлюднити такі звіти на своїх офіційних сайтах та представити їх на засіданні уряду.

За підсумками таких оглядів уряд прийматиме рішення, що є підставою для внесення пропозицій до Бюджетної декларації та проекту державного бюджету на плановий період.

Коментарі - 1

+
0
валентина добродетель
валентина добродетель
5 березня 2020, 17:14
#
Кто читает наши коментарии? Простые люди? Хотелось бы чтобы минфин сообщал вышестоящим органам, где происходит перерасход бюджетных средств, то-есть в КМУ. Ели хотя бы в СМИ. Тогда есть смысл писать комментарии
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися