Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 березня 2019, 12:26

Аналітика на 21.03.2019. Ринки перетравлюють підсумки засідання ФРС, долар зализує рани

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, в четвер азіатські фондові майданчики зросли на хвилі попиту на ризикові активи в цілому. Інтерес до покупок високодохідників зріс на тлі більш голубиного, ніж очікувалося настрою ФРС в ході минулого засідання. Регулятор знизив прогнози щодо ставок, і тепер в цьому році не очікується жодного підвищення вартості кредитування. Відносно економіки Пауелл вказав на доречність «терплячого» підходу, також знизивши свої економічні прогнози. Американські індекси позитивно відреагували на підсумки засідання, проте до кінця сесії частково відкотилися. В Азії китайський Shanghai Composite додав 0,66%, гонконгський Hang Seng просів в межах 0,2%, південнокорейський Kospi підріс в межах 0,5%.

Тепер, коли Федрезерв зробив такий акцент на важливості економічної статистики, ринки в цілому і долар зокрема будуть пильно вивчати звіти, що надходять з США, і більш бурхливо реагувати, особливо на ознаки поліпшення даних, які в подальшому можуть скорегувати очікування ринку за ставками. Поки ж долар, ймовірно, буде залишатися під тиском, аж поки перетравить посил Центробанку в повній мірі. Сьогодні значущих релізів зі Штатів не заплановано — вийдуть лише дані за зверненнями за допомогою з безробіття та індекс ділової активності у виробничому секторі ФРБ Філадельфії.

Основну ж увагу буде направлено на фунт, якому належить пережити засідання Банку Англії і протокол його минулого засідання. Також гравці будуть стежити за ходом саміту в Брюсселі, де будуть обговорюватися питання Брекзіта. На цьому тлі волатильність в парі фунт/долар поки буде залишатися високою. Після вчорашнього обвалу нижче 1.3150, котирування відновилися над рівнем 1.32 і торгуються з невеликим висхідним ухилом на ранковій сесії четверга. Загроза повернення під позначку 1.32 зберігається.

Нафта з ранку встигла оновити 4-місячні максимуми вже на підході до позначки 68,50 доларів за барель, користуючись слабкістю долара в поєднанні зі зрослим інтересом до ризику. Також котирування підвищуються завдяки галузевим факторам. Вчорашній офіційний звіт Міненерго вказав на несподіване різке скорочення запасів сирої нафти майже на 10 млн барелів. Запаси бензину впали на 4,5 млн барелів, а запаси дистилятів — на 4,1 млн. При цьому видобуток повернувся на рекордний максимум 12,1 млн барелів на добу від 12 млн, збільшившись на 100 тис. барелів на добу. При збереженні поточних настроїв на світових майданчиках Brent найближчим часом спробує влаштуватися над рівнем 68 і відстояти його з метою подальшого прориву до 70.

Золото подорожчало до максимумів кінця лютого на торгах у четвер, впритул підійшовши до позначки 1320 завдяки широкомасштабному ослаблення долара. Жовтий метал завжди чутливо реагує на тему ставок, і в цей раз перспектива відсутності кроків у бік посилювання як мінімум до кінця поточного року підігріла попит на золото за рахунок зниження привабливості американської валюти. При цьому подальшому зростанню металу може перешкодити підвищення інтересу до ризикових активів.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися