Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 грудня 2018, 7:52

День народження: що відбувається на кухні «Мінфіну»

Для наших читачів «Мінфін» — це фінансовий ресурс, де зібрана актуальна інформація про курс валют, банківські продукти, інвестиційні інструменти. Але це тільки видима частина порталу. А ще у «Мінфіну» є 10-річна історія і ми, — його команда. Відкриваємо завісу над тим, що відбувається на внутрішній кухні «Мінфіну».

  1. Домен minfin.com.ua вигадали і зареєстрували у 2008 році. Ідея створення фінансового сайту з'явилася тільки через півроку. Його назвали по імені домену.

  2. Довгий час «Мінфін» позиціонував себе як сайт про банки, фінанси  та валюту. Таким його звикли бачити наші читачі. Але нещодавно ми вирішили змінити спрямованість порталу і перетворитися в сайт про інвестиції і для інвесторів. Зробимо все можливе, щоб допомогти нашим читачам стати багатшими і примножити свій капітал.

  3. Перший офіс «Мінфіну» знаходився в київській орендованій квартирі на вулиці Артема, переобладнаній під офіс. З тих пір ми тричі міняли локацію і тепер сидимо недалеко від метро Почайна, на проспекті Степана Бандери.

  4. В «Мінфіні» було 6 головних редакторів — 5 колишніх і 1 діючий. Майже ніхто з колишніх головних редакторів більше не пише про економіку та фінанси. Тарас Ільків, наприклад, керує онлайн-платформою на Радіо Свобода, Юрій Аксьонов допомагає запускати медіа-проекти, Ольга Заруба працює редактором розділу Openmind у виданні Mind.ua, Петро Шевченко — незалежний журналіст і керівник блог-платформи лідерів думок Investgazeta, Олег Сорочан працює в прес-службі Національного банку України.

  5. Наш шеф-редактор Сергій Віндерських — генератор ідей для «Мінфіну». Це найнезворушніша і найневловиміша людина у світі. Редакція постійно веде полювання, щоб виловити його в недовгих перервах між нарадами.

  6. Досвідчений редактор, що знає свою справу, — щастя для компанії. «Мінфіну» пощастило вдвічі: у нашого головного редактора Тетяни Очімовської ще й відмінне почуття гумору. І якщо сміх продовжує життя, то редакція «Мінфіну» житиме вічно. А ще Таня дуже любить ароматичні свічки, швидко спустошуючи їх запаси в сусідніх магазинах.

  7. Ми часто робимо самостійно фотографії до наших статей, в тому числі, з актуальними валютними курсами. На деяких з них ви навіть можете побачити наших співробітників.

  8. Улюблена фраза нашого валютного аналітика Олексія — «на ринку спека» (вимовляє схвильованим голосом з вкрай стурбованим обличчям). Улюблений жарт — «долар вже не той» (щоразу викликає надзвичайні веселощі в редакції). До речі, наш Олексій раніше працював казначеєм у великому українському банку. Він знає силу-силенну байок про банки і банкірів. І вся редакція їх теж знає.

  9. Жоден із співробітників редакції «Мінфіну» не закінчував журфак. У нас працюють філологи, фінансист, математик, перекладач з англійської та навіть еко-біолог.

  10. Наша журналіст Світлана (до речі, еко-біолог — це вона) колись працювала в туризмі і об'їхала всю Європу. Її улюблена країна — Іспанія. Свєта знає французьку та англійську мови. І вже почала вчити шведську. Вочевидь, вже скоро ми запустимо ще кілька версій сайту.

  11. Колишній журналіст «Мінфіну» Олексій Рябуха за фахом — викладач китайської. Однак за весь час його роботи в редакції ніхто так і не зміг перевірити, наскільки добре він знає мову. Можливо, Льоша просто водив нас за ніс.

  12. Одна з важливих складових «Мінфіну» — відділ баз даних і модерації. Його співробітники збирають і актуалізують інформацію про банки та їх продукти, перевіряють відгуки та коментарі. Всього у відділі працює 12 співробітників, майже всі — віддалено. Щоб тримати руку на пульсі, керівник відділу Аліна спілкується з ними в Skype, WhatsApp, Viber та інших месенджерах практично 24 години на добу. Іноді ми боїмося, що ми її втрачаємо.

  13. Дівчата з відділу баз даних відбирають найцікавіші коментарі і кидають їх у канал корпоративного чату „Вражаючі відгуки“. Це бездонний колодязь, звідки ми беремо матеріал при публікації „Народного рейтингу“ або при виборі переможця акції „Найкращий відгук на“ Мінфіні ».

  14. Частина співробітників відділу баз даних і модерації ніколи не зустрічалася особисто. Якщо вони зіткнуться на вулиці, то можуть навіть не впізнати один одного.

  15. Зате у дівчат є традиція бігати вранці, нехай і в різних містах. Після пробіжки вони діляться фотографіями у Facebook чи Skype.

  16. Одна із співробітниць відділу баз даних навчається у Гарварді. Ми нею дуже пишаємося.

  17. У «Мінфіні» є кімната відпочинку з диванами, телевізором і електрогітарою (ніхто ніколи не бачив, щоб на ній хтось грав). Але, головне, там встановлено настільний футбол. Він як магніт притягує нашого редактора стрічки новин Романа. Рома відстоює честь редакції, борючись з колегами з інших відділів. Через це він може пропадати в кімнаті відпочинку навіть у моменти, коли на валютному ринку «спека».

  18. Редактор стрічки новин «Мінфіну» Аня — палка шанувальниця спорту і правильного харчування. Вона навіть заснувала в редакції групу «сирок», яка кожен день збирається на кухні поїдати цей молочний продукт. Нещодавно до групи приєднався наш валютний аналітик Олексій. Він їсть сирок у вільний від булок час.

  19. А ось Рома — принциповий поїдач бубликів і цукерок. І це зовсім не позначається на його вазі, що викликає заздрість всієї жіночої половини редакції.

  20. «Мінфін» запустив українську версію сайту у серпні 2017 року. Дуже довго в редакції не було перекладача, тому всі матеріали ми готували самостійно відразу на двох мовах. З того часу, як у нас з'явилася перекладач Оксана, наші читачі знаходять набагато менше помилок у текстах. До речі, щоб не відставати з новинами, наші редактора стрічки новин Аня та Рома досі самостійно блискавично їх перекладають. Тож вибачте за помилки.

  21. У нас є традиція: щороку в день народження Treeum ми висаджуємо дерева. У минулому році, наприклад, ми посадили один дуб. У цьому — цілий гай. Якщо так піде далі, ми цілком можемо зробити Київ найзеленішим містом Європи.

  22. Публікації та курси валют на «Мінфіні» дивляться не тільки в Україні і сусідніх країнах, але і в Німеччині, США, Чехії та Великобританії. Майже в кожній африканській країні є десяток наших читачів.

  23. Найменше переглядів на «Мінфіні» — всього 201, у 2018 році набрала публікація від 10 січня «Гарантований державою борг зросте на 400 млрд». Лише 10% читачів здолали більше одного абзацу цієї новини.

  24. На наш сайт відвідувачів іноді приводять дуже дивні запити з Google. Наприклад, «як знайти телефон в лісі», «як стрес впливає на тіло» або «долари світяться в темряві — що робити?».

  25. Щорічно команда «Мінфіну» готує подарунки діткам з Вишевицької спеціальної школи-інтернату. До Дня Святого Миколая 110 дітей отримують одяг, іграшки та канцелярію.

  26. Час від часу «Мінфін» цитують різні публічні люди. А іноді навіть видають наші думки за власні. Наприклад, частина статті про переваги Open Banking для банківського сектора, опублікованої на нашому сайті, була використана (правда, без нашого відома) в «Новому економічному курсі» Юлії Тимошенко. Про це написав у своєму дослідженні VoxUkraine.

  27. Наші програмісти вміють зберігати незворушність навіть в найекстремальніших ситуаціях. У піки відвідуваності, коли сайт «лягає», вони не впадають в паніку і йдуть на обід.

  28. Коли наших маркетологів просять збільшити відвідуваність сайту, вони відповідають: «Зараз піду качну курс долару». Чим менш стабільна ситуація на валютному ринку, тим кращий настрій у маркетологів.

  29. Більшість співробітників працює у нас довго. Але одного разу в компанії було зафіксовано антирекорд. Найкоротший термін — всього 2 години — у нас пропрацював дизайнер. Він вирішив звільнитися відразу після того, як його попросили заповнити анкету для відділу кадрів.

  30. Ніхто так не любить банкірів і фінансистів, як відділ продажів «Мінфіну». Вони здатні розгледіти позитивні якості навіть у найжорсткіших кредиторів. Завдяки їм наші читачі дізнаються багато хорошого про банки.

Завдяки креативності нашого відділу продажів, на «Мінфіні» іноді з'являються зовсім несподівані новини. Наприклад, про комах, які надійшли на службу до Єрмолаєва.

Коментарі - 17

+
+154
Maks M
Maks M
5 грудня 2018, 8:58
#
Спасибо за материал! Очень интересно было почитать:)
+
+66
AleksandrBank
AleksandrBank
5 грудня 2018, 9:13
#
«Любимая фраза нашего валютного аналитика Алексея — «на рынке жара» » — моя любимая фраза в последнее время — «Гривна способна удивлять».

«Самый короткий срок — всего 2 часа — у нас проработал дизайнер. Он решил уволиться сразу после того, как его попросили заполнить анкету для отдела кадров.» — для него это задача стала «Миссией не выполнимой».
+
+68
sanch ☺
sanch ☺
5 грудня 2018, 9:36
#
«его попросили заполнить анкету» он же человек фантазии, а тут ровные строчки и квадратики для галочек с ответом. Никакого полета фантазии. Вот если бы там розовые слоники были, и все линии паутинкой — другое дело!
+
+156
Tisha ™
Tisha ™
5 грудня 2018, 10:17
#
Сотрудникам МинФина спасибо за хорошую работу и отличный, такой нужный всегда проект. Удачи!
+
+72
AndriiK
AndriiK
5 грудня 2018, 10:43
#
>> «Мінфін» запустив українську версію сайту у серпні 2017 року.
Але я про те тількино взнав і то з коментарів, про виправлення української версії статті — shame on me
>> «Гарантований державою борг зросте на 400 млрд».
Я, до прикладу, читав ту статтю офлайн, поки їхав додому — бо таки добіса багато літер. Можливо я не один такий.

Дякую за плідну і цікаву працю! )
+
+12
gol537
gol537
5 грудня 2018, 11:33
#
Минфин,!!! Вы часто публикуете инфо о «БОНУСАХ К ДЕПОЗИТАМ » и всегда ВРЕТЕ!!! А зачем это вам? Пример. читаешь инфо на странице в разделе «бонус к депозитам » и видишь ставка на 6 месяцев в банке «А» равна -17% годовых + бонус от минфина = 1.5%. Вот и думаю что всего будет 17 + 1.5 % = 18.5 годовых по моему вкладу. Трачу время, иду в банк и слышу: Какой дурак вам наобещал ставку 17 годовых, у нас на 6 мес. ставка 13% годовых. Отвечаю: читал на минфине. Ответ: они то и делают что ПИЗ… Т всем и вешают вам лапшу, а вы тут претензии к нам высказываете. НЕ ВЕРИТЕ? Проверьте ваше инфо и информацию на сайтах банков — они все с вашими расходятся.Ваша инфо — ЛАПША!!! И не соответствует действительности.ФУ!!!
+
+45
Maks M
Maks M
5 грудня 2018, 11:59
#
Ахахахаха) ой молодець, ой молодець… десятки тысячь клиентов по программе «Бонус к депозиту» — всё миллион раз проверенно и тут вдруг такой отзыв:) Читайте внимательно условия перед тем как писать такое, а ну еще не выдумывайте!
+
0
Tisha ™
Tisha ™
5 грудня 2018, 12:06
#
>>
«Трачу время, иду в банк»
+
+44
AndreyL4
AndreyL4
5 грудня 2018, 12:16
#
А бонус к депозиту у вас совпал? 1,5% вам давали, как минфин пообещал?
В чём тогда враньё портала? Вот Альфа врет на каждом шагу. Вообще удивлён, что с ними сотрудничают люди, особенно в сфере кредитования. Там за один взгляд на менеджера уже комиссия будет насчитана
+
+15
Minfin
Minfin
5 грудня 2018, 16:42
#
Информация в разделе «Бонус к депозитам» постоянно мониторится нашими сотрудниками и мы стараемся предоставлять только актуальные данные.
Проверили информацию из Вашего сообщения и не нашли такого депозитного предложения, как ставка банка 17% по 6 мес.вкладу + наш бонус 1,5% ни среди действующих акционных предложений, ни среди тех, что уже закончились. Уточните, о каком банке «А» идет речь, чтоб мы смогли детальнее проанализировать ситуацию.

Обращаем внимание, чтобы получить бонус от «Минфина» нужно сначала оформить заявку для участия в акции, а уже только после этого открывать в банке депозит. Возможно Вы обратились в банк, когда условия уже изменились, в том числе и на нашем сайте.
Если Вам непонятна какая-то информация и нужна более детальная консультация по программе «Бонус к депозитам», то можно написать или перезвонить нашему консультанту по телефону, что указан на странице акции.

Если сотрудник банка действительно общался с Вами с использованием нецензурной лексики, то можете оставить отзыв о качестве обслуживания в таком банке: https://minfin.com.ua/banks/forum/banks/ или сообщить нам в личном сообщении его ФИО и адрес отделения.
+
0
tanaM
tanaM
5 грудня 2018, 16:44
#
Я участвовала в акции от Минфина и ничего подобно, что вы пишите не было. Откуда вы взяли вообще такую информацию?????
+
+15
yuraking
yuraking
5 грудня 2018, 12:39
#
Спасибо за Вашу работу. Действительно лучший финансовый сайт в Украине. Только прогнозы по межбанку высылайте заранее (это ж интересней :) ), а не подготовленную статью, когда уже понятно движение :)
+
+15
Igorenya
Igorenya
5 грудня 2018, 20:28
#
С Днем Рождения! Отличный сайт, каждый день захожу!
+
+29
Qwerty1999
Qwerty1999
6 грудня 2018, 10:25
#
Вот и сбылась мечта…
Получил больше ответов, чем задавал вопросов.
Спасибо за отличную работу.
+
0
Tisha ™
Tisha ™
6 грудня 2018, 13:08
#
А вы еще и с НГ поздравьте! ;) Ответов будет еще больше…
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 грудня 2018, 14:17
#
Для начала я бы поздравил с днём святого Николая (Saint Nicholas Day), который отмечают европейцы сегодня, шестого декабря.

А там как карта ляжет. :-)
+
+13
faxbox
faxbox
8 грудня 2018, 6:55
#
С юбилеем!
Спасибо за вашу работу.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися