Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 листопада 2018, 10:45

Чому гроші онлайн витісняють банки

Кредити онлайн сьогодні ні піку своєї популярності, а про банківські позики вже практично не згадують. В чому причина? Чому гроші онлайн витісняють банки. Розберемося в проблемі.

Буквально кілька років тому слово «кредит» викликав асоціацію, пов'язану виключно з банком. Разом з цим, ця фінансова установа вимагає безліч довідок, документації і витраченого на процес оформлення позики часу. Для оформлення та отримання кредиту позичальникам доводилося пройти масу процедур. Причому процес не гарантував 100% результат, тому позичальник не застрахований від відмови у видачі кредиту. Якщо згадати і те, що банківський кредит, причому незалежно від суми, вимагає заставу, поручителя і т.д.

Що сьогодні пропонують сучасному позичальникові

Сьогодні набагато простіше оформити кредит. Для цього потрібно зайти на сайт zaplatka, вказати потрібну суму, термін кредитування і ознайомитися з умовами погашення. Більше нічого не потрібно. Всього лише 15 хвилин очікування. Тепер це переважна альтернатива банківським кредитом. Банки з їх бюрократичним підходом знижують свою конкурентоспроможність в кредитуванні.

Причини, за якими послуги банків не так актуальні

Назвемо декілька причин:

  • банки не надають можливість взяти терміновий кредит;

  • кредит в банку на увазі достатній офіційний заробіток. За останніми даними відомства соціальної політики, велика частина населення країни нехай і влаштовані офіційно, але отримують мінімальну зарплату. Все інше, як то кажуть, «в конвертах». Для банків такий дохід неприйнятний;

  • розраховуєш на кредит, а отримуєш відмову — це нормальна процедура для банку. Оформлення та очікування забирає багато часу, так ще і в кінцевому результаті ще й відмова.

Не варто ускладнювати ситуацію

Подібний підхід до вирішення питання кредитування призвів до результату, що сьогодні простіше і швидше отримати фінансову допомогу від МФО у вигляді кредиту онлайн, ніж відвідувати банки.

Так, відсоток кредиту вище в МФО, а й умови більш лояльні. Відсутні недомовленості. Позичальник в повній мірі знайомиться з умовами кредитування. Він має право приймати ці умови або відмовитися від кредиту.

Переваги онлайн-кредитування

Що стосується переваг онлайн-кредитів перед банківськими, то виділимо такі чинники:

  • швидкість — 15-20 хвилин на все;

  • сума невелика, але достатня, щоб вирішити тимчасові фінансові проблеми

  • термін вибирає позичальник сам;

  • вирішення фінансових проблем, не виходячи з дому

  • гроші приходять на карту;

  • погашення за допомогою онлайн-сервісу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися