Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2018, 17:50

На електронні ресурси ДФС здійснюються кібератаки

Вчора починаючи з 18:00 на зовнішню віртуальну адресу ІТС «Електронний кабінет» в мережі інтернет та сьогодні починаючи з 09:00 на зовнішню віртуальну адресу ІТС «Офіційний веб-портал ДФС України» була зафіксована велика кількість запитів, що спричинило збільшення навантаження на центральний процесор мережевого екрану (до 100%) та призвело до його нестабільної роботи.

Вчора починаючи з 18:00 на зовнішню віртуальну адресу ІТС «Електронний кабінет» в мережі інтернет та сьогодні починаючи з 09:00 на зовнішню віртуальну адресу ІТС «Офіційний веб-портал ДФС України» була зафіксована велика кількість запитів, що спричинило з
Фото: thesslstore.com

Провайдером було ідентифіковано кібератаку на відмову в обслуговуванні (Denial of service attack, DoS attack) та застосовано механізм захисту від атаки.

Зазначене кібер-втручання призвело до недоступності ресурсів ІТС «Електронний кабінет» та ІТС «Офіційний веб-портал ДФС України» деяким користувачам в мережі інтернет.

«Відповідно до порядку взаємодії органів виконавчої влади з питань захисту державних інформаційних ресурсів ДФС невідкладно було поінформовано Адміністрацію держспецзв’язку про випадки DoS-атак», — йдеться в повідомленні ДФС.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
Ladoga
Ladoga
9 жовтня 2018, 20:22
#
То скорее всего не ддос, а серваки на коленке, запущенные на распберри =) Видите ли люди отчитаться хотели, а тут тебе на…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися