Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 травня 2018, 10:12

Активи на Ethereum можуть бути визнані цінними паперами

Біткоін як один з методів залучення коштів в ході багатьох ICO, можливо, не приваблює підвищеної уваги регуляторів, однак Ethereum може виявитися більш цікавий американським регуляторам і визнаний цінним папером, що торгується на фондових біржах

Біткоін як один з методів залучення коштів в ході багатьох ICO, можливо, не приваблює підвищеної уваги регуляторів, однак Ethereum може виявитися більш цікавий американським регуляторам і визнаний цінним папером, що торгується на фондових біржахПро це пов
Фото: express.co.uk

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

В даний час федеральні фінансові регулятори США проводять аналіз створених на протоколі Ethereum активів. Використовуючи ряд критеріїв, вони намагаються встановити, чи мають творці цифрових валют значний вплив на їх ціну, як це відбувається у випадку з біржовими акціями. Ціна останніх багато в чому залежить від стратегії, яка реалізується компанією, що їх випустила, пише Forklog.

Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами США (CFTC) в даний момент вважає біткоін біржовим товаром, що формально звільняє його від нагляду Комісії з цінних паперів і бірж (SEC), проте у випадку з Ethereum ситуація виявляється дещо іншою.

За даними WSJ, деякі регулятори не тільки вважають, що Ethereum перебуває «в сірій зоні», але і не виключають, що створення цієї криптовалюти в 2014 році могло бути здійснено з порушенням законів про поширення цінних паперів.

За законами США, компанії, що займаються випуском цінних паперів або облігацій, зобов'язані або реєструватися в SEC і виконувати всі пред'явлені вимоги щодо розкриття інформації про власників фірми, або обмежити доступ до продажу своїх паперів. В останньому випадку поширення акцій можливо тільки серед акредитованих інвесторів.

У 2014 році, коли Ethereum тільки створювався, жодна з цих умов виконана не була, зазначає видання.

Також стверджується, що фінансові регулятори придивляються до діяльності «певних персон», які могли вплинути на розвиток мережі. Так, в сферу їх уваги потрапили представники Ethereum Foundation. Формально ця некомерційна організація відповідає за розвиток мережі, але, як вважають регулятори, її представники можуть впливати на ціну криптовалюти. Наприклад, Ethereum Foundation виплачує баунті за виявлення багів і вразливостей.

Ethereum Foundation зібрав понад 31 000 BTC або $18,3 млн в липні 2014 року, продавши близько 60 млн ETH. У той час фонд залучав гроші на розробку програмної платформи, а інвестори могли купувати актив, чекаючи, що він виросте в ціні. Тому цей процес нагадує продаж цінних паперів, стверджує джерело WSJ.

«Такого правового прецеденту поки не було», — цитує видання екс-главу CFTC Гері Генслера.

Крім того, регулятори вивчають інші чинники, що мають значення для ціноутворення ETH. Наприклад — наскільки активно криптовалюта використовується в роботі децентралізованих додатків, створених на блокчейні Ethereum.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися