Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 травня 2018, 15:18

Держбюджет: виконуємо і перевиконуємо

Держскарбниця наповнюється ударними темпами. За даними Державної казначейської служби, доходи державного бюджету України в квітні 2018 року склали 78,9 млрд грн. Це на 2,2% (1,7 млрд грн) більше планового показника.

Хто допоміг перевиконати план і чи варто радіти такому результату, на своїй сторінці в Facebook написав екс-міністр фінансів України Віктор Пинзеник.

Другий місяць поспіль доходи загального фонду державного бюджету відповідають динаміці, закладеній у закон про бюджет, і навіть перевищують її. Це дозволило поліпшити показник надходжень, який демонстрував мало приємного у попередні два місяці.

Формально за чотири місяці казна отримала на 16,7% більше попереднього року. Проте це все одно значно відстає від вимог закону про державний бюджет. Крім того, на доходи квітня вплинуло «залпове» зарахування надходжень від НБУ (15 млрд. грн., що на 50% перевищує показник минулого року), а тому реальний стан виглядає менш оптимістично, ніж показує касова звітність.

Коментарі - 3

+
+11
Apollo17
Apollo17
5 травня 2018, 8:21
#
И...?
+
+30
AleksandrBank
AleksandrBank
5 травня 2018, 9:27
#
Ниочем!
+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
6 травня 2018, 6:05
#
Так я не понял, перевыполняется бюджет или нет? Статья в стиле «или-или», смотря с какой стороны смотреть. Рулит финансовый сектор (НБУ)? Ни слова о производстве. Если у тебя -пинзеника поступлений на 16,7 больше, чем в прошлом году, чего ж тогда сейчас льготники за проезд в общ. транспорте платят 100% стоимости тарифа??? Или в прошлом году ты их компенсировал со своего кармана?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися