Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 квітня 2018, 11:19

Аналітика на 19.04.2018. Нафта повела за собою фондові майданчики. Фунт готовий до нового розчарування

На майданчиках Уолл-стріт вчорашні торги завершилися невиразно. Загальні настрої в цілому залишаються позитивними, однак картину змастили окремі папери в складі основних індексів. За повідомленням аналітика компанії  Global FX, здешевлення акцій IBM на 7,5% мінімізувало підйом індексу S & P 500, на які не виправдали очікування показників звітності за перший квартал. Dow тим часом просів на 0,16%, а Nasdaq набрав всього 0,19%. Тим часом на підтримку бенчмарков як в США, так і в Азії, виступив енергетичний сектор, який підскочив у відповідь на нафтове ралі. Японський Nikkei отримав додаткову підтримку на тлі ослаблення ієни в умовах, де зберігається інтерес до ризику. Втім, інвесторам на даному етапі не слід виявляти зайвий оптимізм щодо перспектив на геополітичному фронті і пам'ятати про те, як Трамп любить «ефект несподіванки». Питання з торговим конфліктом ще далеке від вирішення, а дані по торговому балансу в Китаї за березень викликають додаткову заклопотаність. В Європі також є надія на енергетичний сектор. Знову виділитися більш активним ростом може британський FTSE 100, який вчора порадів слабкій інфляції і подальшому зниженню курсу фунта та очікувань щодо травневого підвищення ставки Банком Англії.

Долар символічно зміцнився на торгах в середу, багато в чому завдяки ефекту від масштабного просідання фунта, який скотився з максимумів середини 2016 року через найнижчі за рік показники інфляції. У самого долара пристойних приводів для зростання як і раніше немає. Вчорашній звіт ФРС «Бежева книга» підтвердив, що регулятор налаштований на плавне посилення політики при жорстких умовах на ринку праці, помірної інфляції і темпів зростання ВВП вище тренда. Однак при цьому Центробанк вказав на занепокоєння з приводу торгових конфліктів і тарифів. А значить, банк бачить в «торговому факторі» загрозу для процесу нормалізації своєї політики, що не дуже добре для долара.

Сьогодні інтерес знов представить пара фунт/долар, яка стабілізувалась в районі відмітки 1.42. Справа в тому, що Британія публікує наступний важливий звіт — роздрібні продажі. Після того, як зарплати і інфляція розчарували, продажу, за прогнозами, скоротилися в березні на 0,5% після приросту на 0,8% місяцем раніше. Якщо так, гравці продовжать виходити з довгих позицій по британській валюті, а сумніви в тому, що Банк Англії піде на підвищення ставки в наступному місяці, почнуть набувати чіткіших обрисів. У разі такого сценарію фунт ризикує протестувати позначку 1.41.

На ринку нафти знов відбулося зростання. Brent прорвалася до максимумів кінця 2014 року, зупинившись на позначці 74. Інтерес биків пожвавився в міру наближення засідання моніторингового комітету ОПЕК + в Саудівській Аравії, яке відбудеться завтра. Крім того, що кілька джерел в картелі підтвердили свою прихильність подальшого обмеження видобутку і продовженню угоди, саудівці озвучили бажану ціну в 80-100 доларів за барель. Амбіційний цільовий орієнтир королівства, яке є лідером ОПЕК, набув ефект. Ринок дійсно вірить, що Саудівська Аравія буде докладати зусиль для підтримки високих цін і їх подальшого зростання, оскільки зацікавлена ​​в дорогій нафті через глибокі реформи в країні і IPO своєї державної компанії. Так, завтра динаміку котирувань визначатимуть сигнали із зустрічі експортерів, однак до кінця торгового тижня експерти компанії не виключають фіксації прибутку по Brent. Відповідно, навіть в разі тестування позначки 74, денного закриття вище цієї межі найближчим часом не очікуємо.

Крім британських роздрібних продажів, сьогодні будуть опубліковані дані по балансу рахунку поточних операцій єврозони, хоча реліз навряд чи приверне увагу ринку. У США заявлені заявки на допомогу з безробіття та індекс ділової активності у виробничому секторі ФРБ Філадельфії. Також не обійдеться без чергової порції виступів представників ФРС: Брейнард, Кворлза і Мейстер.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися